Heb je Last van Haaruitval? Controleer je Haarverzorgingsmethode!

Heb je last van meer haaruitval? Controleer je haarverzorgingsmethode!

Als er iets is dat vrouwen niet willen verliezen, dan is het wel hun prachtige haardos. Dit is de reden waarom veel vrouwen in de stress schieten en ongerust worden als ze zien dat er veel haar uitvalt. Hoewel haaruitval vaak een mannenprobleem is, kan het ook voorkomen bij vrouwen. De meer ernstige soort van haaruitval heet patroon of alopecia androgenetica, en mannen, vrouwen en zelfs kinderen kunnen te maken krijgen met deze aandoening.

Maar vrouwen (en mannen) moeten weten dat meer haaruitval niet direct hoeft te wijzen op patroon of androgene alopecia. Als je meer haar op je borstel, kussen of in de afvoer van de douche begint te zien dan gebruikelijk, raak dan niet in paniek en denk niet meteen aan patroon of alopecia androgenetica, omdat er andere redenen kunnen zijn die deze uitval kunnen veroorzaken. Het kan zijn dat je haargewoonten ervoor zorgen dat je haar uitvalt. Dus controleer nu je haarverzorgingsmethode!

Gewoonten die kunnen leiden tot meer haaruitval

Maak jij je schuldig aan deze dingen?

  • Te veel stijlen
    Als je je haar graag iedere dag op een andere manier wilt stijlen, dan krijg je waarschijnlijk te maken met meer haaruitval. Al dat draaien, trekken en manipuleren van je haar om een stijl te creëren, en een nieuwe en weer een nieuwe, kan te veel zijn voor je haar. Je zult waarschijnlijk merken dat elke keer als je je haar draait, eraan trekt en ermee experimenteert als je het in model brengt, je bossen haar vindt op je handpalmen, kleding of zelfs de vloer. Het is het beste om één stijl aan te houden totdat het tijd is om je haar te wassen.
  • Te ruw bij het ontwarren
    Mensen die lijden aan patroon of alopecia androgenetica moeten hun lokken zorgvuldig ontwarren. Maar ze moeten het ook heel voorzichtig doen. Als je je haren bij het ontwarren rechttrekt, dan moet je ervoor zorgen dat je dit van de wortel tot de punt doet. Gebruik een zachte borstel, zoals Denman. Vergeet niet om je haren heel voorzichtig te ontwarren. Als je dit niet doet, zal de haaruitval alleen maar erger worden.
  • Haren niet wassen in secties
    Veel mensen die te maken krijgen met haaruitval worden te bang om hun haar aan te raken. En omdat mensen vaak bij het douchen opmerken dat hun haar uitvalt, worden sommigen bang om hun haren te wassen. Maar je haren niet wassen kan tot andere problemen leiden en is simpelweg onhygiënisch. Het beste dat je kunt doen als je je haar wast, is je haar sectie voor sectie te wassen. Elke keer als je je haar moet wassen, vlecht of draai je je haar in 6 tot 8 secties. Je kunt je haar ook op deze manier laten opdrogen.

Deze tips kunnen voorkomen dat er meer haar uitvalt.

Deel deze tips met iedereen die je kent via Facebook, Twitter of e-mail om haarverlies te voorkomen.

Deel dit artikel over een goede haarverzorgingsmethode met je vrienden! Sharing is caring!