Last van een Droge Huid? Hier zijn 5 Oplossingen!

Last van een Droge Huid? Hier zijn 5 Oplossingen!

Denk je dat je nooit meer van die droge huid afkomt? Een droge huid is iets waar de meeste vrouwen niet blij mee zijn. Ze geven daarom dan ook veel van hun zuurverdiende geld uit aan schoonheidsproducten zolang die maar een gladde en zachte huid geven.

Als je last van een droge huid hebt moet je goed letten op hoe je voor je huid zorgt. Huidverzorging gaat niet alleen over de schoonheidsproducten die je aanbrengt. Het gaat ook over de dagelijkse routine die je volgt voor je schoonheid.

Verbetert jouw schoonheidsroutine de gezondheid van je huid, of wordt-ie er alleen maar droger van? Hoe goed je bedoelingen ook zijn, er zijn dingen die je huid meer kwaad dan goed doen. Volg deze 5 simpele tips op om je droge huid aan te pakken.

  1. Sla het hete bad over. Of hou het bij maximaal één keer per maand. Een heet bad mag dan misschien wel ontspannend zijn maar het droogt ook je huid uit. Als je te vaak een heet bad raak je alleen maar weer meer gespannen door het proberen die droge huid kwijt te raken. Heet water mag dan verleidelijk zijn, maar het berooft de huid van zijn natuurlijke olie en vocht met een droge huid als gevolg. Je zou alleen lauw tot warm water moeten gebruiken voor je bad en er nooit langer dan 15 minuten in blijven zitten. Als je van heet douchen houdt, stap dan over op kortere douches met kouder water.
  2. Ga niet in het bubbelbad. De meesten van ons zijn van jongs af aan gewend aan een bubbelbad. Maar als je geen droge huid wil moet je hier mee stoppen, hoe veel je er ook van houdt. Misschien kan één keer per maand nog net, maar beter voor je huid is om er helemaal mee te stoppen.

De bubbels beroven de huid namelijk van natuurlijke en essentiële olie waardoor deze erg droog wordt. In plaats daarvan zou je badolie kunnen gebruiken. Of probeer eens havermout of melkpoeder in je bad.

  • Op de goede manier ontharen. Veel vrouwen scheren hun armen en benen. Als je dat doet, zorg dan dat je het goed doet. Goed is in de richting waarin het haar groeit. Waarschijnlijk doe je precies het tegenovergestelde. Schaam je niet, veel mensen maken deze fout. Gebruik bij het scheren een scheergel of crème om snijwondjes tegen te gaan. Kies een gel of crème met aloë vera of essentiële olie zodat je huid gehydrateerd blijft. Gebruik vooral geen scheergel die alcohol bevat.
  • Dep jezelf na douche of bad droog. Veel mensen wrijven zich droog. Ga niet te ruw met je huid om. Zachtjes deppen met je handdoek op de huid is genoeg om je af te drogen. Op die manier houdt de huid zijn vocht vast.
  • Hydrateer de huid met Arganolie. Gebruik Arganolie als vochtinbrengend product na douche of bad. Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren, Squaleen, Vitamine E, Sterolen, Polyfenolen, Ferulinezuur, Carotenoïden en Prostaglandinen. Deze componenten geven de olie niet alleen vochtinbrengende eigenschappen, maar houden ook de huid jong. Breng de olie onmiddellijk aan nadat je je drooggedept hebt en de huid nog een beetje vochtig is.

Wil je weten hoe je arganolie het beste kunt gebruiken voor bij een droge huid? Bekijk dan hier onze arganolie instructie video.

Met deze tips kun je vaarwel zeggen tegen je droge huid en elke dag wakker worden met een gladde en gezonde huid.

Deel dit artikel over een droge huid met je vrienden! Sharing is caring!