Laat Stress Niet Je Leven Beheersen!

Laat Stress Niet Je Leven Beheersen!

Stress lijkt bij vrouwen vaker voor te komen dan bij mannen. Misschien komt dat doordat er meer vrouwen dan mannen op deze planeet zijn. Of misschien is de reden wel dat vrouwen sneller dan mannen te veel hooi op hun vork nemen.

En waarom ook niet? We vechten nog steeds voor gelijkheid in de door mannen overheerste bedrijfswereld. Daarnaast proberen we ook nog eens goede moeders te zijn. Bovendien maken we ons constant zorgen om ons uiterlijk wat de meeste mannen niet doen.

Er zijn inderdaad veel redenen waarom wij vaker last van stress hebben dan mannen. We moeten dus in gedachten houden dat we proberen te ontstressen. Stress gaat niet vanzelf voorbij. Soms moet je je ertoe aanzetten om je humeur te verbeteren. Voor het geval je niet weet of niet wil toegeven dat ontstressen belangrijk is: onderzoek heeft aangetoond dat stress een directe impact heeft op je uiterlijk en op je welzijn. Als je gestresst bent heb je ook de neiging om er een ongezonde levensstijl op na te houden en dit kan weer tot allerlei gezondheidsproblemen leiden.

Klaar om te ontstressen? Hier volgen een paar tips om je op weg te helpen.

 1. Bakken
  Er is iets aan de geur van vers gebakken producten dat kalmerend werkt. Voor veel mensen is gaan zitten en wat eten of koffie drinken in een koffieshop al genoeg om hun zenuwen tot bedaren te brengen. Nog beter is het als die vers gebakken geur uit je eigen keuken komt. Voor het geval je bang bent dat je te veel eet, hou dan één portie voor jezelf en geef de rest weg. Wie weet helpt dat wel iemand anders te ontstressen.
 2. Yoga
  Misschien wordt het een beetje overschat maar er is een reden waarom veel vrouwen aan yoga doen. Wanneer heb jij voor het laatst stil gezeten en je geest de vrije ruimte gegeven? Als je je niet meer kunt herinneren wanneer dat was is dat misschien wel de reden waarom je zo vaak gestresst bent. Je piekert te veel. Je maakt je te veel zorgen. Yoga helpt je dit alles opzij te zetten zodat je je evenwicht weer terugvindt.
 3. Verwen Jezelf
  Voelt het niet heel speciaal als je iets helemaal voor jezelf doet? Denk daaraan als je gestresst bent zodat je niet met jezelf in discussie moet als je thuis eens een gezichtsmasker op wil doen of je haar wil doen. Voor deze verwennerij kun je het beste producten gebruiken die al een aantal functies in zich hebben. Arganolie bijvoorbeeld kan zowel voor het gezicht als voor het haar gebruikt worden. Arganolie hydrateert je huid en je haar en beschermt het tegen beschadiging vanuit de omgeving.
 4. Hou een Dagboek Bij
  Je gevoelens van je af schrijven werkt net zo goed als je gevoelens aan een vriendin vertellen. Het leuke hiervan is dat een dagboek je niet veroordeelt en nooit klaagt dat jouw problemen haar goede ochtendhumeur verpesten.
 5. TV Tijd
  Wil je weten waarom reality TV zo’n succes is? Omdat mensen helaas graag naar andere mensen met nog grotere problemen kijken.
Deel dit artikel over de invloed van stress op je leven met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]