Laat je Moeder Zichzelf Speciaal Voelen Deze Moederdag!

Moederdag komt er bijna aan. Heb je al nagedacht over hoe je deze dag bijzonder gaat maken voor je moeder? Waarom maak je Moederdag niet speciaal door een bijzonder diner voor haar te maken? Onze moeders hebben lange tijd voor ons gekookt, dus is het geen leuk idee om iets op dit gebied terug te geven? Ze zal zichzelf echt speciaal voelen als je de tijd en moeite neemt om een bijzonder diner voor haar klaar te maken! Maak haar favoriete eten klaar!

Is je moeder gek van schaaldieren en pittige gerechten? Als dit het geval is, waarom maak je dan geen pittige garnalen en spaghetti in knoflook en olie? Maak je geen zorgen als je de kans nog niet hebt gehad om je culinaire vaardigheden aan te scherpen. Dit recept is erg eenvoudig klaar te maken!

Pittige garnalen en spaghetti in knoflook, en Marokkaanse Arganolie

Ingrediënten

Dit is de lijst met wat je nodig zult hebben. Dit recept is voor vier personen dus als je meer mensen te eten krijgt, zul je wat moeten aanpassen.

Kruid de garnalen

Om de garnalen pittig te maken heb je het volgende nodig.

  • Garnalen – Je hebt ongeveer een kilo jumbo garnalen nodig. Pel en verwijder ze.
  • Citroen – Eén is genoeg. Je zult het sap nodig hebben.
  • Peterselie – Je hebt een handjevol, of twee, gehakte platte peterselie nodig. Als je het exact wilt weten, dat is 1/4e kopje.
  • Gemalen rode pepervlokken – Je hebt een theelepeltje nodig.
  • Knoflook – 4 teentjes gepelde en geperste knoflook is genoeg.
  • Zout – Ongeveer een theelepel grof zout.
  • Extra virgin olijfolie – 2 eetlepels is genoeg.

De spaghetti in knoflookolie

Dit is wat je nodig zult hebben om de spaghetti in knoflookolie klaar te maken

  • Virgin olijfolie – Een kwart kopje
  • Ansjovisfilets – 50 gram
  • Knoflook – 8 teentjes, geperst en gehakt.
  • Gemalen rode pepervlokken – Een half theelepeltje
  • Peterselie – een kwart kopje fijngehakte platte peterselie
  • Spaghetti – 500 gram. Kook het al dente.
  • Marokkaanse Arganolie – Je zult 2 theelepels nodig hebben om het gerecht te besprenkelen. Deze olie zit boordevol anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Deze culinaire olie smaakt geweldig en is gezond voor het hart, de hersenen en het hele lichaam!

Tijd om te bereiden

Doe je schort aan en laten we aan de slag gaan in de keuken.

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige garnalen. Draai ze om zodat de garnalen gelijkmatig worden ingesmeerd.
  • Verwarm je koekenpan met anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur en voeg de helft van de ingesmeerde garnalen toe. Als de garnalen er roze en stevig uitzien, leg je ze op een schotel. Doe hetzelfde voor de andere helft van de garnalen. Dit is om te voorkomen dat de pan te vol wordt.
  • In dezelfde pan, maar op een middellaag vuur, voeg je het 1/4e kopje olijfolie toe. Voeg vervolgens de ansjovis, knoflook en pepervlokken aan de olie toe. Met een houten lepel kun je de ansjovis in de pan kleiner maken. Het zal smelten in de olie en het knoflookmengsel.
  • Gooi de al dente spaghetti in de pan van het knoflook-oliemengsel. Breng op smaak met wat zout.
  • Voor het opdienen, besprenkel je de spaghetti met Marokkaanse Arganolie voor een gezonde boost!

Voila! Je pittige garnalen spaghetti in aglio olio of knoflookolie is klaar! Lekker makkelijk, toch? Je moeder zal zichzelf absoluut speciaal voelen met een zelfgekookte maaltijd!

Deel dit artikel over een speciale moederdag met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]