Laat Je Huid Glanzen dit Voorjaar!

Laat Je Huid Glanzen dit Voorjaar!

Als het bloesemseizoen aanbreekt kan je huid makkelijk droog en dof worden. Vertroetel je huid deze lente zodat-ie gezond en mooi blijft. Hier volgen enkele nuttige tips hoe je tijdens het voorjaar voor je huid kunt zorgen.

Huidverzorging in de Lente

  1. Op z’n minst 2x per week exfoliëren! Je huid moet geëxfolieerd worden om dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor wordt de jonge en gezonde huid die daaronder zit zichtbaar. Je lichaam verliest elke dag dode huidcellen en deze hopen zich in de wintermaanden op. Exfoliëren zorgt ook dat de huid nieuwe huidcellen gaat aanmaken. Het brengt de circulatie op gang waardoor de huid er fraai uit gaat zien. Gebruik milde producten zoals fijne havermout, puimsteen of tea tree schors.
  2. Behandel je huid met toner! Doe dit meteen na het exfoliëren. De toner houdt de huid rustig en geeft deze zijn beschermende zuurlaag weer terug. Gebruik botanische toners zoals Aloe Vera of rozemarijn extract zodat de huid niet uitdroogt.
  3. Dagelijks hydrateren! De huid verliest zijn essentiële oliën door de elementen, door wassen en door zweten. Deze essentiële oliën vormen een natuurlijke beschermingslaag voor de huid. Daarom is het belangrijk elke dag een vochtinbrengend product te gebruiken. Het beste kun je hiervoor Arganolie kiezen. Arganolie bevat namelijk ingrediënten die goed zijn voor de huid. Het bevat grote hoeveelheden Sterolen, vitamine E, en essentiële onverzadigde vetzuren. Al deze stoffen houden de huid vochtig en gezond. Arganolie zit ook vol met anti-oxidanten die veroudering van de huid tegengaan. Hydrateer de huid na de behandeling met de toner of als je buiten in zon, wind of regen bent geweest. En het is ook goed om dit te doen na een bad of een douche. Als je geen tekens van ouder worden en geen droge of beschadigde huid wil hebben, sla dan deze vochtinbrengende behandeling nooit over.
  4. Gebruik dagelijks zonnebrandlotion! Je denkt misschien dat het in het voorjaar wel OK is om onbeschermd de zon in te gaan, omdat het nog niet zo warm is. Dat is een veelgemaakte fout. Zelfs als het bewolkt is of in de winter moet je zonnebrandlotion aanbrengen. UV straling dringt namelijk door wolken heen en is dan nog net zo schadelijk. (Denk daarbij aan rimpels, lijntjes of, erger nog, huidkanker) Gebruik een zonnebrandlotion van tenminste factor 15 en breng het 15 minuten voordat je naar buiten gaat op de huid aan. Bedenk dat als je elke dag naar buiten gaat, dat je dan ook elke dag zonnebrandlotion moet gebruiken.
  5. Hou je lichaam vochtig! Dit is van levensbelang voor een mooie en gezonde huid. Drink 8 tot 10 glazen water per dag.

Laat je huid niet dof worden op het moment dat de wereld vol kleur komt. Deze 5 tips garanderen een fraaie huid in het voorjaar!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!