Laat Het Ons Weten! Hoe Raak Jij Je Stress Kwijt?

Laat Het Ons Weten! Hoe Raak Jij Je Stress Kwijt?

Voor veel mensen is de stress van alledag niets nieuws. Stress is een normaal onderdeel van het leven. Het verschil zit ‘m in hoe we ermee omgaan.

Sommigen gaan met stress om door te eten en helaas eten sommige mensen dan veel te veel of veel te ongezond. Andere mensen laten zich eens goed verwennen met bijvoorbeeld een ontspannende massage, een bezoek aan een spa, een manicure of pedicure of een warm bad. Sommige mensen gaan aan lichaamsbeweging doen en weer anderen trekken zich terug om eens goed na te denken. Verschillende mensen hebben verschillende manieren om met stress om te gaan en er zijn veel meer stress-verlichtende manieren dan ik hier heb opgenoemd. We hebben allemaal onze eigen manier om stress te bestrijden of ermee om te gaan.

Stress kan een oorzaak zijn van zo’n beetje alle gezondheidsproblemen die we kennen. Stress vergroot de kans op een hartaanval of andere hartziektes. Het kan je ook kwetsbaarder maken voor allerlei vormen van kanker. Als we onder veel stress staan wordt het immuunsysteem van het lichaam verzwakt. Daardoor heb je meer kans op griep en andere ziektes.

Als Je Gestresst Bent
Het eerste wat je moet doen als je je gestresst voelt is dit toegeven. Je moet de stress die je voelt niet negeren of erger nog ontkennen. Dan ben je een tikkende tijdbom en kun je op elk moment instorten.

Stress Op Het Werk
Werk kan van tijd tot tijd behoorlijk stressvol zijn. Dat is normaal. Wanneer je begint te merken dat stress op de werkplek de overhand krijgt, stop dan met waar je ook mee bezig bent en doe wat ademhalingsoefeningen. Kalmeer je geest en adem eens diep in en uit. Doe dit 10 keer en vergeet niet je schouders te ontspannen wanneer je uitademt. Je kunt ook 15 minuten pauze nemen en even wat vriendinnen bellen om even bij te kletsen. Dat kan enorm helpen.

Als Je Werk Té Gestresst Wordt
Als je werk je zwaar valt en je je niet meer happy voelt met wat je doet kan het het beste zijn om je baan op te zeggen. Je baan opzeggen is een moeilijke beslissing waardoor je meteen weer in een andere stress-situatie raakt. Maar stel dat je elke dag bij het wakker worden opziet tegen aankleden, naar je werk gaan, je collega’s zien en aan het werk denkt wat je moet doen. Stel dat je op je bed zit te huilen terwijl je je klaarmaakt om naar het werk te gaan. Dan is het misschien een goed idee om gewoon op te zeggen en een baan te zoeken waar je je niet elke dag ongelukkig bij voelt.

Wat doe jij om je te ontspannen als je stress hebt op het werk? Laat het ons weten!

Deel dit artikel over stress kwijt raken met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]