Kun je Psoriasisuitbraken in de Koudere Maanden Beheersen?

Kun je Psoriasisuitbraken in de Koudere Maanden Beheersen?

Het ultraviolette licht van de zon kan een grote opluchting zijn voor mensen die lijden aan psoriasis. Het is zelfs zo dat veel artsen hun patiënten met deze huidaandoening adviseren om zich bloot te stellen aan de zon. Maar dit betekent niet dat je, als je psoriasis hebt, onbeperkt in de zon kunt liggen en alle beschermende zonnebrandcrèmes kunt weggooien. Dit is juist niet het geval, omdat te veel blootstelling aan de zon ertoe kan leiden dat je psoriasis aanwakkert en we zijn er vrij zeker van dat je niet wilt dat dit gebeurt.

Maar nu de zomer ten einde is gekomen en het koude, droge weer daar is, kan deze tijd een nachtmerrie zijn voor mensen die last hebben van psoriasis. Maar dit betekent niet dat je geen andere keuze hebt dan het accepteren van de oncomfortabele en pijnlijke symptomen van een uitbraak. Je moet niet alleen berustend zuchten en accepteren dat uitbraken veel zullen voorkomen in het najaar, en vooral in de winter. Er zijn bepaalde dingen die je kunt doen om je psoriasis te beheersen en te voorkomen dat het uitbreekt tijdens de koudere maanden!

Hier zijn enkele tips!

  • Drink geen alcohol. Alcohol staat erom bekend psoriasis te activeren, dus als je in de verleiding komt om te drinken of een paar slokjes wijn te nemen om je warm te houden, doe het dan niet. Denk maar aan hoe pijnlijk je psoriasis is en hoe erg het kan jeuken als het uitbreekt. In plaats van alcohol kun je een alcoholvrije drank drinken, zoals thee.
  • Smeer je elke dag in met zonnebrandcrème. Omdat de dagen niet meer zonnig zijn, zullen veel mensen onterecht geloven dat de zon geen schade meer kan aanbrengen op onze huid. Dit is niet waar. De UV-stralen van de zon kunnen door de wolken heen dringen en als je voor langere tijd zonder zonnebescherming buiten bent gebleven, kun je zelfs verbranden. En zelfs een lichte zonnebrand kan je psoriasis verergeren. Bovendien, door jezelf zonder bescherming bloot te stellen aan de zon verhoog je het risico op de ontwikkeling van huidkanker. Dus smeer dagelijks een zonnebrandcrème op. Je moet ook voorkomen dat je tussen 10 am – 4 pm in de zon bent, omdat op deze uren de UV-stralen van de zon het sterkst en meest schadelijk zijn.
  • Hou de huid gehydrateerd! Het hydrateren van de huid is heel belangrijk om uitbarstingen te bestrijden en voorkomen. Een droge huid kan de jeuk, geassocieerd met psoriasis, verergeren en dit zal leiden tot een vicieuze cirkel van krabben aan en verwonden van de huid, wat zal leiden tot een andere uitbarsting met jeuk. Hou je huid gehydrateerd met Arganolie. Arganolie is een effectieve vochtinbrenger vanwege de vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Daarnaast zijn er tal van anti-oxidanten te vinden in deze olie, daardoor wordt de huid blijvend beschermd tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Breng de olie direct na het douchen aan als de huid nog vochtig is. Het is ook ideaal om je huid te hydrateren voordat je naar bed gaat, en smeer de gebieden die gevoelig zijn voor schilfers extra in. Je kunt deze gebieden ook weken in de olie en ze ’s nachts inwikkelen in plastic of een handdoek. Zorg er alleen voor dat je de olie ’s ochtends voorzichtig afspoelt.
Deel dit artikel over psoriasisuitbraken met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]