Kleine Aanpassingen aan je Haarverzorging voor in de Winter!

Kleine Aanpassingen aan je Haarverzorging voor in de Winter

In de winter is het niet alleen de verzorging van je huid die je een beetje aan moet passen. Ook je haarverzorging moet je een beetje anders doen. Een dalende temperatuur brengt namelijk allerlei haarproblemen met zich mee. Je haar kan droog, broos, kroezig of onhandelbaar worden. Behalve problemen met je haar kun je bovendien ook problemen met je hoofdhuid krijgen. Roos zorgt in de winter soms voor een ander soort sneeuw dan je graag zou willen.

Hier zijn een paar dingen die je in de winter aan je haarverzorgingsroutine zou moeten veranderen.

Kleine Aanpassingen aan je Haarverzorging voor het Koude Jaargetijde

 • Was Niet Elke Dag je Haar.
  Als je gewend bent je haar elke dag te wassen kun je dat in de winter beter niet doen. Dat kan namelijk gespleten eindjes en zelfs roos tot gevolg hebben. Drie maal per week is goed. En als je je daar echt ongelukkig bij voelt doe het om de andere dag.
 • Hydrateer je haar.
  Door het koude weer plus verwarming binnen raakt je haar in snel tempo veel vocht kwijt. Ook koude bijtende wind berooft het haar van zijn natuurlijke vocht. Om je haar geconditioneerd te houden zou je nadat je je haar gewassen hebt een conditioner moeten gebruiken. Misschien niet elke keer maar toch op z’n minst elke andere wasbeurt.
 • Masseer je hoofdhuid met Arganolie
  Arganolie is niet alleen erg goed voor het conditioneren van je haar maar ook voor de hoofdhuid. Arganolie zit vol met anti-oxidanten zoals Vitamine E, Carotenoïden, Ferulinezuur en Polyfenolen. Deze beschermen het haar tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Arganolie Is ook rijk aan voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen zoals Vitamine E, essentiële vetzuren en Sterolen. Daardoor blijft de hoofdhuid gehydrateerd. Arganolie helpt ook als je een te vettige hoofdhuid hebt. De essentiële vetzuren in de olie brengen namelijk de productie van talg tot normale niveaufs terug. Het masseren van de hoofdhuid met Arganolie bevordert een goede bloedsomloop in de hoofdhuid. Daardoor krijgt elke haar de voedingsstoffen die die nodig heeft om sterk en gezond te blijven. Olijfolie en kokosnootolie zijn trouwens eveneens goede oliën om de hoofdhuid mee te masseren. Bekijk hier onze youtube video waarin wij uitleggen hoe je arganolie het beste als haarverzorging kunt gebruiken
 • Gebruik minder vaak de föhn of andere hulpmiddelen om je haar in model te brengen.
  Misschien ben je zo iemand die altijd haast heeft en je haar na het wassen het liefst met een föhn droogt. Hitte is echter schadelijk voor je haar. Als je je lokken sterk en gezond wil houden zou je geen föhn moeten gebruiken. Het gebruik van hulpmiddelen die met hitte werken zoals een krultang of een steiltang zou je eveneens moeten beperken. Hitte maakt je haar broos en voordat je het weet gaat het breken met gespleten eindjes als gevolg. Behandel als je per se deze hulpmiddelen wil gebruiken je haar eerst met een serum dat tegen hitte beschermt. Hierdoor blijft schade aan je haar beperkt.
Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]