Kies voor een Organisch Huidverzorgingsproduct

Kies voor een Organisch Huidverzorgingsproduct

Meer en meer consumenten worden zich bewust van het gevaar van giftige chemicaliën in huidverzorgingsproducten en kiezen daarom voor organische producten. Waarschijnlijk heb je al wel eens van Arganolie gehoord. De cosmetische industrie is lyrisch over deze olie die de bijnaam “vloeibaar goud uit Marokko” heeft. De olie wordt ook wel wonderolie of Marokkaanse wonderolie genoemd.

Het vloeibare goud uit Marokko zit vol met voedingsstoffen waar de huid baat bij heeft. Het bevat een hoog gehalte aan essentiële onverzadigde vetzuren die de huid gehydrateerd houden en beschermen tegen schade. Essentiële vetzuren voorkomen ook effectief de tekenen van huidveroudering. Vitamine E is een andere voedingsstof waar de olie vol mee zit. Waarschijnlijk weet je wel dat Vitamine E erg goed is voor de huid of heb je dat vaak horen zeggen.

Weet je waarom Vitamine E zo goed is voor de huid? Vitamine E is een anti-oxidant die de huid beschermt en herstelt. Een anti-oxidant is een stof die het oxidatie effect van vrije radicalen neutraliseert. Vrije radicalen produceren tijdens de oxidatie moleculen die het collageen in de huid beschadigen. Dat resulteert in droge huid, fijne lijntjes en rimpels. Vitamine E voorkomt dit soort schade. Arganolie zit ook vol met andere voedingsstoffen die goed zijn voor de huid zoals fenolen, Squaleen en andere anti-oxidanten.

Je moet echter heel goed opletten wanneer je een huidverzorgingsproduct of cosmetisch product koopt dat zegt dat het niet-chemisch of organisch is. Fabrikanten van huidverzorgingsproducten gebruiken tegenwoordig de termen natuurlijk en organisch te pas en te onpas om te zorgen dat hun producten goed verkopen. De meeste huidverzorgingsproducten bevatten best wel waardevolle ingrediënten. Maar als je goed op de etiketten let merk je dat deze producten formules en ingrediënten bevatten die niet goed getest zijn en al helemaal niet in samenhang met de andere ingrediënten in die producten.

De laatste jaren zijn veel nieuwe chemische stoffen in de markt gekomen. Onderzoeksinstituten kunnen het nauwelijks bijhouden om al deze nieuwe chemicaliën te testen. Er bestaat geen regelgeving omtrent reclame voor organische huidverzorgingsproducten. Je kunt dus wel raden dat fabrikanten de consumenten in reclames over hun producten voorliegen en zeggen dat ze natuurlijk, organisch of vrij van chemische stoffen zijn. Als je wil weten hoe natuurlijk of organisch een huidverzorgingsproduct nu echt is, kijk dan op de etiketten. Als daar namen op staan die nauwelijks uit te spreken zijn dan heb je een goede kans dat dit chemicaliën zijn.

Als men iets natuurlijk noemt dan betekent dat dicht bij de natuur. Als iemand het over gecertificeerde organische ingrediënten heeft, dan betekent dat dat deze ingrediënten onder constant toezicht geteelt, geoogst, verwerkt, opgeslagen en verpakt zijn. Bedrijven of fabrikanten die de moeite nemen om hun producten organisch te certificeren zijn zich bewust hoeveel energie en uitstoot van kooldioxide de ontwikkeling van hun producten kost.

Je kunt het beste producten kiezen die gecertificeerd organisch zijn en het logo van een betrouwbare overheidsinstantie dragen. Op die manier weet je zeker dat je niet blootgesteld wordt aan schadelijke ingrediënten.

Deel dit artikel over organische huidverzorgingsproducten met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]