Kies Nu Voor Groen in je Persoonlijke Verzorging!

Kies nu voor groen in je persoonlijke verzorging!

Wil je er zeker van zijn dat je je eigen gezondheid en de gezondheid van het milieu niet schaadt als het gaat om je persoonlijke hygiëne en schoonheidsregime? Hier zijn enkele tips!

Doe-het-zelf
Veel schoonheidsproducten op de markt zitten boordevol giftige chemicaliën. Veel van deze chemicaliën worden in verband gebracht met verschillende soorten kanker en van sommige is zelfs bekend dat ze bepaalde vormen van kanker veroorzaken. Bovendien kunnen enkele van deze toxische chemicaliën de verschillende systemen van het lichaam beschadigen. De beste manier om deze gevaarlijke chemische stoffen te voorkomen, is om je eigen schoonheidsproducten thuis te maken. Vaak zul je mooimakende ingrediënten al in je eigen keukenkastje vinden. Op het internet kun je gemakkelijk recepten voor doe-het-zelf schoonheidsproducten vinden, compleet met stap-voor-stap instructies. Afgezien van het feit dat je zult weten en controle zult hebben op wat er in de beauty producten zit, zul je ook ontdekken dat ze minder kosten en net zo effectief zijn of, in veel gevallen, nog effectiever dan de meeste schoonheidsproducten die in de winkels worden verkocht.

Controleer het etiket
Consumenten zouden zich bewust moeten worden van wat ze op hun huid en haar smeren. De huid absorbeert chemische stoffen die in de producten zitten die je gebruikt. De hoofdhuid is ook van huid gemaakt en door middel van absorptie door de huid komen chemische stoffen uit persoonlijke verzorgingsproducten in het bloed terecht en het bloed gaat naar elk deel van het lichaam. Een aantal van de schadelijke chemische stoffen in persoonlijke verzorgingsproducten komen ook via inademing in ons systeem terecht. Je beste bescherming tegen gevaarlijke chemische stoffen is om te weten welke giftige chemicaliën vaak worden gevonden in persoonlijke verzorgingsproducten en ervoor te zorgen dat deze stoffen geen deel uitmaken van de ingrediënten van een product. Voordat je een product koopt, zou je de ingrediënten op het etiket moeten controleren. Het is ook ideaal om onderzoek te doen naar cosmeticabedrijven die de Campagne voor veilige cosmetica hebben getekend, en welke gebruik maken van gecertificeerde en natuurlijke ingrediënten.

Wees voorzichtig met natuurlijke, biologische en hypoallergene labels
Tegenwoordig is het heel gebruikelijk om beauty en persoonlijke verzorgingsproducten te zien met de labels “Natuurlijk”, “Organisch” en “Hypoallergeen” op hun verpakking. Maar deze labels betekenen niet automatisch dat het product vrij is van giftige stoffen. Je moet weten dat deze termen niet gereguleerd zijn, omdat er nog geen consensus over deze labels is bereikt. Dus let extra op. Je moet letten op het Eco-Cert label en/of het USDA Organic zegel. Deze twee labels worden in 80 verschillende landen over de hele wereld gebruikt. Waarom moet je op deze labels letten? Deze labels garanderen dat het product is gemaakt met biologische ingrediënten waardoor ze goed zijn voor het lichaam en het milieu.

Zeg nee tegen aluminium in deodorant
Zorg ervoor dat je deodorant geen aluminium bevat. Hoewel aluminium effectief is in het voorkomen van transpiratie zijn er nadelige gevolgen aan verbonden. Aluminium is niet alleen irriterend voor de huid. Het kan ook ontstekingen in het lichaam veroorzaken. Omdat aluminium transpiratie stopt door het blokkeren van de poriën, betekent dit dat giftige stoffen niet door zweten worden verwijderd.

Deel dit artikel over persoonlijke verzorging met je vrienden! Sharing is caring!