Jouw Gids voor de Winterse Haarverzorging

Jouw Gids voor de Winterse Haarverzorging

Het droge en koude weer in de winter kan erg schadelijk zijn voor je haar. Haar heeft namelijk de neiging droog te worden in deze tijd van het jaar. Verwarming binnen en vorst buiten zijn omstandigheden die je haar gevoelig maken voor droogte en statische electriciteit. Het goede nieuws is dat je de winter je haar niet hoeft te laten ruïneren. Met zorg en aandacht kun je je haar de hele winter lang levendig en fraai houden.

Leidraad voor Haarverzorging in de Winter

Bedek je haar
De eerste verdediging voor je haar tegen de schadelijke effecten van de omgeving is een sjaal, capuchon of hoed. Ook in de winter schijnt de zon en de UV straling daarvan is nog even schadelijk. Ook de koude wind kan je haar uitdrogen. Bedek altijd als je naar buiten gaat je haar om het te beschermen tegen wind en zon. Maar draag het losjes zodat haar en hoofd niet gewurgd worden.

Ga voorzichtig om met nat haar
Nat haar breekt sneller dus borstel natte lokken niet. Wrijf nat haar ook nooit droog met een handdoek. Dep je haar na een bad of nadat je het gewassen hebt droog met een zachte handdoek. Ga niet naar buiten met nat haar. Door vorst kan je haar bevriezen waardoor je gespleten haarpunten kunt krijgen.

Gebruik niet iets heets
Te vaak föhnen kan je haar verder beschadigen. Gebruik een koelere instelling en laat je haar als het even kan vanzelf opdrogen. Gebruik geen heet water voor douche of bad. Heet water berooft het haar van zijn natuurlijke beschermende vocht. Gebruik liever handwarm water.

Was je haar alleen indien nodig
Was je haar alleen met shampoo als het echt moet en nooit vaker dan één maal per dag. Op de dagen dat je geen shampoo gebruikt kun je door goed uitspoelen en masseren je haar schoon en je hoofdhuid gezond houden. Of gebruik anders een heel klein beetje shampoo en behandel alleen de haarwortels.

Zorg dat je haar niet statisch wordt
Droge lucht veroorzaakt statische electriciteit in je haar waardoor dit alle kanten uit vliegt. Je kunt dit makkelijk tegengaan door een klein beetje haarlak op je borstel te doen en daarmee je haar van boven naar beneden te borstelen. Eigenlijk kun je alles gebruiken wat je haar plat en naar beneden houdt. Draag katoenen hoeden, deze geven minder statische electriciteit dan wol of acryl.

Conditioneren en bevochtigen
Conditioneer je haar telkens wanneer je het gewassen hebt. Kies producten die op water gebaseerd zijn en proteïnes bevatten. In de winter verdienen zwaardere en meer crème-achtige conditioners de voorkeur. Het is ook verstandig om in de winter je haar tenminste twee maal per week diep te conditioneren.

Gebruik Arganolie
Breng weer leven in je haar met natuurlijke vochtinbrengende producten en oliën zoals Arganolie. Deze olie zit vol met omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren die het haar voeden en vochtig houden. De olie bevat ook vitamine E en anti-oxidanten die haar repareren dat beschadigd is door vrije radicalen. Masseer onmiddellijk nadat je het gewassen hebt Arganolie door je haar om vocht in je haar vast te houden.

In onze instructievideo leggen wij stap voor stap uit hoe je arganolie het beste als haarverzorging kunt gebruiken. Bekijk de video hier

Volg deze leidraad voor de winterse haarverzorging en bescherm je haar tegen de schadelijke effecten van de winter.

Deel dit artikel over winterse haarverzorging met je vrienden! Sharing is caring!