Je Schoonheidsproducten Kunnen je Huid Laten Verouderen!

Je Schoonheidsproducten Kunnen je Huid Laten Verouderen!

Het is waar dat er nog steeds een aantal van ons zijn die wanhopig op zoek zijn naar de fontein van de eeuwige jeugd. Hoewel we echt niet voor altijd eeuwig jong kunnen blijven, zijn de meesten van ons al blij met de gedachte om veroudering en tekenen van veroudering, die voornamelijk tot uiting komen op de huid, te vertragen.

Er zijn tal van anti-verouderingsproducten op de markt. Maar wist je dat een aantal van deze producten in plaats van de veroudering te vertragen dit juist in de hand werken? Sommige zogenaamde anti-verouderingsproducten versnellen het verouderingsproces van de huid. Dergelijke producten zul je uiteraard absoluut willen vermijden.

We hebben geleerd dat hydrateren de enige manier is om de huid jong te houden. Dit is absoluut waar. Maar sommige vochtinbrengers zijn eigenlijk de veroorzakers van huidveroudering. Het wordt tijd om je schoonheidsproducten te controleren op ingrediënten die daadwerkelijk kunnen leiden tot huidveroudering en, nog erger, het lichaam kunnen beschadigen.

Twee ingrediënten in schoonheidsproducten die leiden tot huidveroudering

Minerale olie

Duizenden vochtinbrengers die vandaag de dag in de handel verkrijgbaar zijn, bevatten minerale olie. Je zult ze meestal vinden in schoonheidsproducten die hydrateren als doel hebben. Maar minerale olie is iets dat je zou moeten vermijden. Waarom dan? John Hopkins University heeft minerale olie zelfs aangewezen als een veroorzaker van huidveroudering, daar het de tweede plaats inneemt vlak achter de meest belangrijke oorzaak, blootstelling aan de zon. Minerale olie staat er ook om bekend poriën te verstoppen en allergieën te veroorzaken.

Het Amerikaanse register van toxische effecten van chemische stoffen heeft minerale olie ook geclassificeerd als zijnde kanker- en tumorverwekkend. Wat wordt er bedoeld met kankerverwekkend? En wat met tumorverwekkend? Kankerverwekkend is elke stof of middel dat een directe rol speelt in het veroorzaken van kanker, terwijl tumorverwekkend betekent het vermogen om tumoren te produceren. Uiteraard wil je absoluut niets te maken hebben met een stof die dergelijke effecten kan hebben.

Petrolatum

Net als minerale olie wordt petrolatum vaak gevonden in lotions, lippenbalsems, lippenstiften en alles wat beweert te hydrateren. Veel consumenten hebben hun huid vol gesmeerd met petrolatum om het gehydrateerd te houden. Sommigen gebruiken het op de lippen, voor het verwijderen van make-up, voor het zacht houden en hydrateren van de voetzolen enz. Als jij één van deze mensen bent die petrolatum op de huid gebruikt, dan is het beter dat je nu stopt. Petrolatum en aardoliebijproducten kunnen daadwerkelijk leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s. Petrolatum is in de lijst van gevaarlijke stoffen van de Europese Unie opgenomen als mogelijk kankerverwekkend voor de mens.

Hoe minerale olie en petrolatum huidveroudering kunnen veroorzaken

Minerale olie en aardoliebijproducten blokkeren de huidporiën omdat ze net zo werken als plastic op het huidoppervlak. Wanneer de huidporiën geblokkeerd worden, wordt het vermogen van de huid om giftige stoffen af te geven ook gehinderd. Hierdoor wordt het proces van huidveroudering versneld.

Als je je huid gezond en jong wilt houden, zou je moeten letten op de ingrediënten van huidverzorgingsproducten die je gebruikt. Het is het beste om niets anders te gebruiken dan natuurlijke en veilige ingrediënten, zoals Marokkaanse Arganolie. Deze olie helpt huidveroudering te vertragen met vitamine E, essentiële vetzuren, ferulinezuur, polyfenolen en carotenoïden. Arganolie bevat geen minerale olie, petrolatum, aardoliebijproducten en andere schadelijke chemische ingrediënten.

Deel dit artikel over schoonheidsproducten die je huid verouderen met je vrienden! Sharing is caring!