Je Kunt Huidkanker Verhinderen Door Gezonde Bescherming

Je Kunt Huidkanker Verhinderen Door Gezonde Bescherming

Veel mensen hebben wel eens over huidkanker gelezen of erover gehoord. Sommige mensen weten niet veel over deze ziekte en helaas zijn er ook mensen die het verhinderen van huidkanker weinig interesseert. Het aantal mensen waarbij huidkanker wordt vastgesteld neemt toe en dat is onthutsend als je bedenkt dat deze ziekte voorkomen kan worden.

Laten we om te beginnen deze ziekte eens wat beter bekijken.

Wat Is Precies Huidkanker?

Huidkanker ontstaat wanneer zich in het huidweefsel kankercellen vormen. Factoren die een groter risico op huidkanker geven zijn bijvoorbeeld stralingsbehandeling of continue onbeschermde blootstelling aan UV straling van de zon.

Kan Huidkanker Genezen Worden?

Als huidkanker in een vroeg stadium vastgesteld en behandeld wordt zijn de vooruitzichten in het algemeen goed. De behandeling van huidkanker bestaat meestal uit een operatie. De kanker wordt dan met een biopsie verwijderd waarna geen verdere behandeling meer nodig is. Helaas sterven er ook mensen aan deze ziekte. Als huidkanker in een later stadium wordt vastgesteld is de kans dat de kanker volledig kan worden weggehaald kleiner.

Voorkomen is Beter dan Genezen

Het goede nieuws is dat huidkanker voorkomen kan worden. Telkens weer wordt duidelijk dat een klein beetje voorkomen beter is dan een heleboel genezen. Om huidkanker te vermijden moet je gezonde gewoontes voor de huid naleven. We weten inmiddels dat UV straling van de zon een van de hoofdrolspelers is bij de ontwikkeling van huidkanker. Het is dus verstandig om je huid goed tegen de zon te beschermen.

Leer Gewoontes Aan Voor Bescherming Tegen de Zon

  • Smeer je tenminste een half uur voordat je de deur uitgaat met zonnebrandlotion in. Herhaal elke 2 uur of eerder indien nodig. Maak hier een dagelijkse gewoonte van, welk seizoen het ook is. Zelfs als je binnenblijft zou je nog zonnebrandlotion aan moeten brengen. Dat is omdat UVA straling dwars door glas, autoruiten of lichte kleding heen kan dringen.
  • Gebruik een zonnebrandlotion met bescherming tegen UVA en UVB.
  • Gebruik een zonnebrandlotion met beschermingsfactor 15 of hoger.
  • Probeer binnen te blijven wanneer de zon op z’n sterkst is. De UV straling van de zon is op z’n sterkst van 10 tot 4 uur.
  • Als je per se voor langere tijd en wanneer de UV straling op z’n sterkst is naar buiten moet, vergeet dan niet de zonnebrandlotion vaker aan te brengen. Draag ook lange mouwen, een lange broek, een hoed, het liefst een wijde, en natuurlijk een donkere zonnebril.
  • Vergeet niet je lippen te beschermen. Ook die hebben bescherming nodig. Breng een lipbalsem aan die ook beschermt tegen de zon.
  • Blijf weg van bruiningssalons. Ook die geven schadelijke UV straling af!

Behalve je huid beschermen moet je hem ook vertroetelen door voedsel te eten dat vol zit met anti-oxidanten. Ook zou je regelmatig Marokkaanse Arganolie op je huid aan moeten brengen. Dat zit namelijk ook vol met anti-oxidanten. Anti-oxidanten beschermen je tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen zoals UV straling.

Deel dit artikel over huidkanker en de invloed van arganolie met je vrienden! Sharing is caring!