Je Kunt de Eerste Tekenen van Huidveroudering Verhinderen!

Ouder worden is onvermijdelijk en veel mensen geloven dat voortijdige veroudering van de huid eveneens onvermijdelijk is. Wat veel mensen niet weten is dat de zon ongeveer 90% van alle voortijdige huidveroudering veroorzaakt. Natuurlijk zou het niet gezond zijn om de zon helemaal te vermijden. We weten allemaal dat de zon onze levensbron is.

Voortijdige Huidveroudering Verhinderen

Draag Altijd Bescherming Tegen de Zon

Tekenen van huidveroudering beginnen vaak na jarenlange blootstelling aan de zon. Maar hoe vaker je in de zon komt, hoe eerder de veroudering van de huid begint en hoe eerder de tekenen hiervan zoals rimpels, fijne lijntjes of vlekjes zichtbaar worden. De beste manier om voortijdige huidveroudering te voorkomen is om je elke dag in te smeren met zonnebrandlotion met beschermingsfactor 15. In de zomer of als je tussen 10 en 3 uur in de zon gaat, wanneer die op z’n sterkst is, kun je het beste een hogere beschermingsfactor gebruiken.

Gebruik Minder Suiker

Ongezond eten veroorzaakt ook rimpels. Veel mensen eten maaltijden met een hoog suikergehalte en suiker is een belangrijke oorzaak van huidveroudering. Heb je wel eens van de term glycatie gehoord? Glycatie is een proces in het lichaam wat veroorzaakt wordt door hoge suikergehaltes in het bloed. Glycatie beschadigt het collageen in de huid. Hierdoor ontstaan niet alleen rimpels maar ook een uitgezakte huid. Let voordat je iets eet dus eerst op het suikergehalte en minimaliseer de consumptie van zoet voedsel.

Stop Met Roken

Onderzoek heeft aangetoond dat roken een vijand van ons lichaam is. Roken kan kanker en hartziektes veroorzaken. Het veroorzaakt bovendien ook veroudering van de huid. De rook van sigaretten kan de huid irriteren. Het berooft de huid ook van zuurstof en de benodigde voedingsstoffen. Als je rookt zou je daar nu mee moeten stoppen. Begin met het aantal sigaretten dat je per dag rookt te minderen totdat je uiteindelijk op 0 uitkomt.

Hou je Huid van Binnenuit Gehydrateerd

De huid van binnen en van buiten hydrateren is de sleutel tot een gezonde en fraaie huid. Drink veel water (op z’n minst 8 glazen per dag) en eet fruit dat veel water bevat zoals watermeloenen. Hierdoor krijg je een gezond vochtniveau in je huid.

Hydrateer Je Huid aan de Buitenkant

Marokkaanse Arganolie is een erg goede moisturizer voor de huid. Marokkaanse Arganolie zit vol met Vitamine E, essenti‘le vetzuren en Sterolen die helpen vocht vast te houden. Vitamine E en vetzuren verhinderen en reduceren de tekenen van huidveroudering. Ferulinezuur en Polyfenolen zijn andere voedingsstoffen in Arganolie die tekenen van huidveroudering tegengaan.

Anti-oxidanten en Omega-3 Vetzuren in je Dieet

Om voortijdige huidveroudering te voorkomen kun je het beste voedsel eten dat veel anti-oxidanten en omega-3 vetzuren bevat. Natuurlijk moet je een uitgebalanceerd dieet samenstellen maar zorg er in elk geval voor dat je deze twee voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden opneemt. Omega-3 vetzuren voeden de huid waardoor deze soepel en gehydrateerd blijft. Anti-oxidanten bestrijden de vrije radicalen die rimpels en fijne lijntjes veroorzaken. Vette vis en vlaszaad zijn goede bronnen van Omega 3. Bessen zitten vol met anti-oxidanten.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]