Je Energie Oppeppen Zonder Cafeïne!

Je energie oppeppen zonder cafeïne!

Zodra het 3 uur ‘s middags is, zitten de meeste mensen in een dip. De gebruikelijke oplossing is dan om nog een kopje koffie in te schenken. Maar voordat je je kopje opnieuw gaat vullen, zou je moeten luisteren naar wat je lichaam eigenlijk nodig heeft. Koffie is geweldig om je ’s morgens aan de gang te krijgen, maar afhankelijk zijn van cafeïne om je door de rest van je dag heen te loodsen, is niet zo’n goed idee. Cafeïne is één van de redenen waarom veel mensen het moeilijk vinden om ’s nachts in slaap te vallen.

Het is eenvoudig om zonder cafeïne de rest van de dag actief te blijven. Hier volgen enkele tips over hoe je je energie rond 3 uur ’s middags zonder een andere dosis cafeïne kunt oppeppen.

Tips om je energie op te peppen

 • Kijk eens naar wat je eet.
  Dat slappe gevoel rond 3 uur ’s middags is heel gebruikelijk bij mensen over de hele wereld, daarom beschouwen mensen dit als iets heel gewoons. Maar de waarheid is dat de 3 uur ’s middags dip eigenlijk niet bij het menselijk lichaam hoort. De reden van dit slappe gevoel is het feit dat de meeste mensen het grootste deel van hun calorie-inname na 1 uur ’s middags eten. Een eenvoudige truc om deze dip te voorkomen, is om ervoor te zorgen dat je zowel voor als na 1 uur dezelfde hoeveelheid calorieën eet.
 • Sla het ontbijt niet over.
  Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je zou deze maaltijd niet moeten overslaan. Het lichaam is ontworpen om vroeg in de ochtend een maaltijd te eten. Als je je eerste maaltijd van de dag steeds blijft uitstellen, dan zal je lichaam ter compensatie meer calorieën vragen. Je moet niet vergeten je calorie-inname evenredig over al je maaltijden te verspreiden. Door dit te doen, zul je in staat zijn je onbedwingbare trek te stoppen en je energie de hele dag op peil te houden. Eet gedurende de dag kleine maaltijden. Hiermee wordt voorkomen dat je bloedsuikerspiegel te veel omhoog schiet en naar beneden keldert.
 • Wees slim in het kiezen van je snacks.
  Bij het kiezen van je snacks is het het beste dat elke snack ongeveer 75% complexe koolhydraten en de resterende 25% mager eiwit bevat. Je kunt fruit eten met een portie noten of 5-6 volkoren crackers met 170 gram yoghurt.
 • Eet een smoothie
  Een gezonde smoothie natuurlijk! Waarom neem je in plaats van een ander kopje koffie niet een gezonde smoothie? Gezonde smoothies die gemaakt zijn met rijst, amandelen, cashewnoten, soja- of gewone melk. Om te voorkomen dat je bloedsuikerspiegel ontstabiel wordt, moet je ook wat eiwitten aan je smoothie toevoegen.

Voorkom dat je een dip krijgt rond 3 uur ‘s middags, volg deze tips!

Deel dit artikel over meer energie zonder koffie met je vrienden! Sharing is caring!