Is Jouw Slechte Kapsel Je Eigen Schuld Of je Kapper?

Is Jouw Slechte Kapsel Je Eigen Schuld?

Denk je erover om je droom van glanzend en gezond haar maar op te geven? Als het lijkt dat je aan de verliezende hand bent en mooie haarlokken ver weg lijken, dan is er alle kans dat je schade aan je haardos hebt aangebracht.

Meestal is beschadigd haar je eigen schuld. Als je niet weet hoe of waarom je haardos zo’n rommeltje is zou je eens wat beter naar de dagelijkse verzorging van je haar moeten kijken. Meestal zit daar het probleem. Misschien hoor je ervan op dat al dat borstelen en de manier waarop je je haar met je handdoek afdroogt je mooie haar ruw, broos en breekbaar kan maken.

Wanneer beschadig je nu je haar? Dat is de vraag..

Je Beschadigt Je Haar Als…

  • Je telkens weer chemische producten in je haar gebruikt. Er zitten veel chemicali‘n in haarproducten die de structuur van het haar beschadigen. Telkens als je je haar bleekt of verft of een permanentje geeft beschadig je de structuur van het haar. Dat betekent dat je haar de prote•ne verbindingen die het gezond en sterk houden verliest.
  • Warmte de belangrijkste speler bij je styling is. Steiltang, krultang, hete rollers en natuurlijk de fšhn kunnen je haar beschadigen. Van te veel warmte barst de beschermende haarschacht open waardoor het haar vocht verliest. Probeer je haar niet elke dag warm te stylen. Het beste kun je je haar vanzelf op laten drogen. Als je een fšhn gebruikt hou deze dan op minstens 15 cm afstand. Bij gebruik van een steiltang kun je deze het beste op een constante plaats houden en niet naar beneden bewegen. Het is ook raadzaam om v——r het stylen een leave-in conditioner aan te brengen.
  • Je de verkeerde kam gebruikt. Waarschijnlijk weet je wel dat er verschillende soorten en maten kammen zijn. De reden waarom er zoveel verschillende soorten zijn is dat er verschillende haartypes zijn. Kammen of borstels met fijnere tanden zijn goed voor fijne lokken, borstels met natuurlijk varkenshaar zijn goed voor fijn tot medium haar en voor dik of krullend haar zijn borstels met losse gelakte pinnen het beste. Maak niet de fout om je haar te borstelen als het nat is want nat haar is breekbaarder. Voor nat haar kun je het beste een kam met wijde tanden gebruiken. Je moeder heeft je misschien geleerd dat je haar gaat glanzen als je het ’s avonds 100 keer borstelt. Wat ze er niet bij zei is dat door de wrijving van het borstelen het haar kan breken of gespleten puntjes kan krijgen.

Om schade aan je haar te repareren zou je regelmatig Marokkaanse Arganolie op je haardos aan moeten brengen. Marokkaanse Arganolie is rijk aan Vitamine E dat helpt je haar te repareren, herstellen en vernieuwen.

Deel dit artikel over slechte kapsels met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]