Is Arganolie Goed Voor Alle Haartypes?

Is Arganolie Goed Voor Alle Haartypes?

Als je op internet op zoek gaat naar haarverzorging zul je zeker tegen een artikel aanlopen dat gaat over Arganolie en de voordelen ervan voor het haar. De olie is niet alleen goed voor het haar, maar ook voor de huid en nagels. De schoonheidsindustrie noemt deze olie een wonderolie vanwege de geweldige voordelen.

Is al deze lof echt waar? Zou je moeten geloven wat mensen hebben gezegd over de voordelen van deze olie en vooral de voordelen voor het haar? Of wordt deze olie overgewaardeerd?

Laten we de Marokkaanse Arganolie eens van dichterbij bekijken. Duizenden jaren geleden werd de sterke kracht van deze olie ontdekt door de Berber stammen. De Berber stam is afkomstig uit het continent van Zuid-Afrika. Sinds eeuwen persen de Berber vrouwen de olie (die we nu kennen als Arganolie) uit de zaadjes van de Argannoten. Voor de Berber stam is de olie erg belangrijk, omdat het voor vele doeleinden werd gebruikt. De olie die gehaald wordt uit de zaadjes van de Argannoten wordt gebruikt voor culinaire, medische en cosmetische doeleinden.

Nadat de olie bekend werd in de moderne wereld, werden er vele studies uitgevoerd over de olie en de componenten ervan. Het zijn de componenten van de olie die het zo krachtig maken. De olie zit boordevol vitamine E, onverzadigde essentiële vetzuren en tal van natuurlijke antioxidanten die ontzettend goed zijn voor de huid, nagels, hersenen en onze algehele gezondheid.

Marokkaanse Arganolie voor alle haartypes

Vandaag de dag zweren veel mensen bij de sterke kracht van deze kostbare olie, vaak aangeduid als het vloeibare goud van Marokko. Haarexperts beweren dat de olie één van de beste producten is voor beschadigd haar.

Omdat de olie krachtige hydraterende eigenschappen bezit, wordt bij regelmatig gebruik de vochtbalans van droog haar weer op peil gebracht en droog haar gehydrateerd. Droog haar kan ook worden veroorzaakt door overstyling en de elementen. De olie beschermt het haar niet alleen tegen deze schadelijke factoren maar repareert, herstelt en vernieuwt ook beschadigd haar.

Sommigen van ons hebben vet haar en zullen hoogstwaarschijnlijk een beetje terughoudend zijn om deze kostbare olie uit Marokko te gebruiken. Waarom zou je olie aanbrengen op haar dat al te vet is? Nou, Arganolie is eigenlijk helemaal niet vet. Het zal je haar niet vetter maken dan het al is. Het tegendeel is waar. Vet haar wordt veroorzaakt door de overproductie van talg door de talgklieren. Het meest geweldige van deze olie is dat het de talgproductie regelt en terugbrengt naar een beheersbaar niveau.

Andere voordelen van Marokkaanse Arganolie voor je haar

  • De olie voorkomt en beperkt stug haar.
  • Het verbetert de elasticiteit van het haar en de haargroei.
  • De olie is effectief om het haar glad en handelbaar te maken.
  • Het haar wordt door regelmatig gebruik van deze olie versterkt, omdat het beschadigde celmembranen in het haar herstelt.
  • De olie heeft een vochtinbrengende werking waardoor veerkracht en glans worden toegevoegd aan het haar.
  • Het geneest ook broos haar en leeft gekleurd haar op.
  • Door regelmatig gebruik van de olie worden gespleten haarpunten hersteld, omdat de onverzadigde essentiële vetzuren de proteïne verbindingsstructuren in het haar verstevigen.
Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]