Huidverzorgingstips Voor een Droge en Jeukende Huid

Huidverzorgingstips Voor een Droge en Jeukende Huid

Een droge huid wordt gekenmerkt door een laag talggehalte en kan zeer gevoelig zijn. Intense jeuk, kloven en barsten zijn tekenen van een extreem droge huid. De huid voelt normaal gesproken strak en oncomfortabel aan, waardoor de drang om te krabben ondraaglijk wordt. Een droge huid kan absoluut een bron van constante ergernis zijn.

Je hoeft zo niet door te gaan en geïrriteerd te blijven. Er zijn manieren om droogte te bestrijden en je huid gehydrateerd te houden.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Voordat je iets kunt doen aan het behandelen en voorkomen van een droge huid, is het belangrijk om te weten waardoor een droge wordt veroorzaakt. Hier volgen een aantal factoren die ervoor zorgen dat de huid droog of geprikkeld wordt.

  • De talgklieren produceren onvoldoende olie om de huid vet te houden.
  • Droogte wordt verergerd door de wind, extreme temperaturen, blootstelling aan de zon en vervuiling.
  • Genetica
  • Leeftijd
  • Slechte voeding
  • Medische aandoeningen of gezondheidsproblemen

Huidverzorgingstips voor een droge huid

Behandeling is belangrijk, omdat een droge huid kan leiden tot meer ernstige aandoeningen zoals dermatitis of eczeem. Je kunt een paar aanpassingen doen in je huidverzorgingsritueel en je huid gehydrateerd en gezond houden. Hier zijn enkele tips over hoe je dit kunt doen.

Vermijd lange, hete douches

Hete douches kunnen lekker zijn als het koud is, maar kunnen je droge huid verergeren. Water, vooral als het heet is, verwijdert de natuurlijke beschermende olie op je huid. Neem een korte douche van niet meer dan 10 minuten en slechts eenmaal per dag.

Gebruik een milde zeep of reinigingsproduct

Gebruik zeep heel weinig en alleen wanneer dat nodig is. Kies voor een milde, ongeparfumeerde zeep die geschikt is voor jouw huidtype. Controleer het etiket. Sommige huidverzorgingsproducten bevatten agressieve chemicaliën die ervoor kunnen zorgen dat de huid droog en geïrriteerd wordt.

breng een vochtinbrengende crème aan

Vergeet na het baden of douchen niet om altijd een vochtinbrengende crème aan te brengen. Gebruik Arganolie om je huid te hydrateren. Deze 100% natuurlijke olie voedt de huid en houdt het vocht vast. Arganolie is rijk aan vitaminen en mineralen die wonderen doen voor een droge en schrale huid.

In onze Youtube video laten we je zien hoe je arganolie aanbrengt voor een mooie gehydrateerde huid

Gebruik een zonnebrandcrème

Blijf zo veel mogelijk uit de zon. Bescherm je huid tegen de schadelijke effecten van UV-stralen van de zon. Breng zonnebrandcrème aan (SPF 15 of hoger) op delen van je lichaam die zijn blootgesteld aan de zon.

Eet voedingsmiddelen die omega-3 bevatten

Te veel olie of te weinig olie kan de balans van je huid uitdagen en een droge en schilferige huid creëren. Essentiële vetzuren beheersen de olieproductie van je huid. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 zijn onder andere zalm, sardines en walnoten.

Drink voldoende water

Voldoende water drinken is van essentieel belang voor de algehele gezondheid. Water is betrokken bij veel lichaamsfuncties, zoals de spijsvertering, absorptie, circulatie en uitscheiding. De huid is het grootste orgaan in je lichaam en heeft zijn aandeel water nodig

Deze tips zijn heel gemakkelijk te volgen. Als je genoeg hebt van een droge, jeukende huid, volg dan consequent deze tips.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]