Huidveroudering in de Kiem Smoren!

Huidveroudering in de Kiem Smoren!

Iedereen heeft vandaag de dag zijn of haar eigen programma voor de huidverzorging. Vooral vrouwen staan erom bekend dat ze elke dag hele productlijnen zonnebrandlotion, make-up en moisturizer op hun huid smeren. En daar is niks mis mee. Als je nu goed voor je huid zorgt pluk je daar op latere leeftijd de vruchten van.

Overdag of ’s Nachts Aanbrengen
Goed voor je huid zorgen betekent echter niet dat je altijd alles wat je hebt op je huid moet smeren. Het is zelfs beter om anti-verouderings crèmes, lotions of olie te bewaren tot een later moment van de dag.

Er is een simpele vuistregel om te onthouden welke producten je beter ‘s ochtends en welke producten je beter ‘s avonds kunt gebruiken. Als het product je huid beschermt kun je het beter in de ochtend aanbrengen. Een product tegen veroudering werkt het beste ‘s nachts als je lichaam zich aan het herstellen is. Anti-verouderingsproducten werken het beste als ze samenwerken met de natuurlijke processen van het lichaam.

Retinoïden zijn hier een goed voorbeeld van omdat die te maken hebben met de collageenproductie. Retinoïden verhogen het collageen niveau in het lichaam waardoor het aantal rimpels en fijne lijntjes wordt verminderd. Producten met retinoïden kunnen het beste es avonds worden aangebracht omdat a) retinoïden niet goed tegen zonlicht kunnen en b) het lichaam es nachts zelf ook al oud weefsel en cellen vervangt en retinoïden dit proces kunnen verbeteren.

Hydrateren
Dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Als je huid niet voldoende vocht krijgt ben je gevoeliger voor rimpels. Het is dus belangrijk om veel water te drinken. Hydraterende lotions en crèmes zijn ook goed. Gebruik bij voorkeur crèmes met water als belangrijkste ingrediënt en met bevochtigingsmiddelen zoals glycerine om te zorgen dat het vocht niet te snel verdwijnt.

Alfa Hydroxy Zuur
Alfa hydroxy zuur speelt een belangrijke rol bij het gevecht tegen veroudering; het verwijdert oude dode huidcellen en stimuleert de huid tot de aanmaak van nieuwe cellen. Het is goed om meer AHZ in je huidproducten te hebben (je zou hierop moeten letten). AHZ kan echter ook huidirritatie veroorzaken wanneer je er teveel van gebruikt. Hou het daarom beperkt tot één maal per week.

Vitamine C
Dit heb je ongetwijfeld al eerder gehoord. Vitamine C is uitstekend voor het afweersysteem, en je hebt het nodig om te zorgen dat je huid niet al te makkelijk besmet raakt door bacteriën. Bedenk dat bacteriën tot acne kunnen leiden en acne op zijn beurt weer tot littekens. Vitamine C is ook goed voor het aanvullen van voedingsstoffen. Crèmes met vitamine C kunnen het beste es nachts worden aangebracht. Overdag aanbrengen is minder effectief omdat stofdeeltjes de werking van vitamine C verminderen.

Arganolie
Onderschat nooit de kracht van pure onbewerkte Arganolie. Arganolie zit tjokvol voedingsstoffen en anti-oxidanten. Het helpt de huid zijn jeugdige glans te behouden door deze met zijn anti-oxidanten te beschermen, het vocht vast te houden en de cellen jong en fris te houden. Omdat Arganolie de huid zowel beschermt als verjongt kan de olie het beste ‘s ochtends én ‘s avonds worden aangebracht!

Ben jij ook benieuwd hoe je arganolie kunt gebruiken tegen huidveroudering? Bekijk dan hier onze instructievideo

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!