Dit is hoe je huidproblemen behandelt in de lente

Voorkom huidproblemen tijdens de lente

Heerlijk, het is weer lente! De dagen worden langer en je bent steeds meer buiten. Je ziet het ook aan mensen, ze stralen weer helemaal! Toch zijn er een aantal huidproblemen die specifiek tijdens de lente opspelen. Heb je je wel eens afgevraagd hoe dat komt? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Meest voorkomende huidproblemen tijdens de lente

De hele winter heeft je huid het zwaar te verduren gehad met droge, snijdende lucht. En dan opeens is daar de lente: het wordt warmer, je gaat weer zweten en je huid maakt weer meer olie aan. Die verandering kan logischerwijs flink wat irritatie opleveren voor je huid. Dit zijn de meest voorkomende problemen en wat je eraan kunt doen:

1. Droge hoofdhuid en roos

Weersverandering en stress zijn de belangrijkste oorzaken van een droge en geïrriteerde hoofdhuid. Het belangrijkste wat je moet doen is de drang om te krabben weerstaan, dat maakt het echt alleen maar erger. Daarnaast geeft twee keer per week masseren met arganolie een fijne verlichting.

2. Ingegroeide haren

Warmer weer betekent minder kleren en meer scheren. Je huid is daar niet altijd even blij mee. Scheerwondjes, irritaties en ingegroeide haren zijn het gevolg. De beste oplossing hiervoor is regelmatig scrubben. Zo houd je je huid soepel en voorkom je dat haren ingroeien. Tevens stimuleert scrubben de doorbloeding, waardoor wondjes ook beter herstellen.

3. Acne

Doordat je weer meer gaat zweten en je huid meer olie produceert, kan je in de lente ook meer last krijgen van acne. Onzuiverheden kunnen niet alleen in je gezicht voorkomen, maar ook bij je decolleté en je rug. Wees dit jaar die uitbraken voor door op tijd te beginnen met goede verzorging. Als je je huid goed verzorgt met voedende producten, dan zal je huid zelf minder olie en talg gaan produceren. Kies daarnaast voor een olievrije zonnebrandcrème, om je poriën niet te verstoppen.

4. Verbranding door de zon

Volgens de experts is de lentezon gevaarlijker dan de zomerzon. In de zomer is iedereen zich eigenlijk wel bewust van de gevaren van de zon en blijf je op het heetst van de dag ook liever in de schaduw. In de lente kan het nog best fris zijn buiten, maar is de zon niet minder schadelijk. Zonder dat je het doorhebt gehad, blijk je ’s avonds opeens verbrand. Smeer je daarom altijd in met een goede zonnebrandcrème, ook in de lente.

Marokkaanse Arganolie

De beste huidverzorging tijdens de lente

  • Beschermen

Investeer in een goede zonnebrandcrème en gebruik die netjes elke dag. Kies voor je gezicht een uit waar jouw huid goed op reageert. Als je snel last hebt van onzuiverheden, zoek dan een olievrije crème die jouw poriën niet verstopt.

  •  Scrubben

Verzorg je huid deze lente extra goed door regelmatig te scrubben, vooral voor het scheren.

  • Verzorgen

Een van de meest voorkomende problemen tijdens de lente is een droge huid. Door je huid van voldoende vocht te blijven voorzien, zal je huid er beter uitzien en veel minder irritatie vertonen. Arganolie maakt je huid niet alleen zacht en soepel, door de anti-oxidanten wordt je huid beschermd en ondersteunt bij het natuurlijk herstellend vermogen.

Tijdens elk seizoen is goede huidverzorging belangrijk. Gebruik natuurlijke producten die je huid niet onnodig belasten. Beschermen, scrubben en verzorgen zijn altijd belangrijk. Maak ze onderdeel van je verzorgingsroutine en je hebt het hele jaar een prachtige huid.

Wat is jouw gouden tip voor een stralende huid, het hele jaar door? Laat het ons weten zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen!