Hoe Zorg Jij Voor Je Huid? Alles over Huidverzorging

Hoe Zorg Jij Voor Je Huid?

Velen van ons doen van alles om voor de huid te zorgen. We proberen de huid fris, schoon, gezond en jong te houden. Er zijn echter maar weinig mensen die de juiste manier kennen om voor de huid te zorgen. In plaats van een fraaie en goed doorvoede huid is het resultaat daarom soms juist een beschadigde huid. Lees hier alles over huidverzorging.

Voor het geval je met je dagelijkse huidverzorging niet je huid wil beschadigen, volgen hier enkele tips die je in je eigen huidverzorgingsprogramma kunt opnemen.

Verzorging van de Huid 101

Wat is jouw huidtype? Heb jij een vette huid? Of misschien heb je juist een droge huid of een combinatie van beide? Heb je een normale of een gevoelige huid? Het is belangrijk om je huidtype te kennen zodat je weet welke producten je het beste kunt gebruiken.

Ga tenminste een maal per jaar naar een huidarts. Een huidarts is de aangewezen persoon om advies te geven over je huid. Hij of zij kan je vertellen wat voor huidtype je hebt en welke huidverzorgingsproducten daar het beste bij passen. De huidarts kan ook advies geven over de juiste manier om je huid te verzorgen.

Vergeet de bescherming niet. Waartegen heeft de huid bescherming nodig? Tegen de Ultra Violette stralen van de zon! Deze zijn namelijk bijzonder schadelijk en veroorzaken rimpels, lijntjes en vlekken. Bovendien loop je een groter risico op huidkanker.

Telkens als je naar buiten gaat moet je je met zonnebrandlotion insmeren. Gebruik een zonnebrandlotion van beschermingsfactor 15 of hoger. Breng de lotion op alle onbedekte delen van de huid aan, tenminste 15 minuten voordat je naar buiten gaat.

Breng elke dag Arganolie op je huid aan. Arganolie zit boordevol goede dingen voor de huid. Er zitten stoffen in die de huid hydrateren, voeden en beschermen tegen schade en veroudering. Het mooie van deze olie is dat het zelfs de gevoeligste huid niet irriteert. Het is namelijk een natuurlijk extract uit de schatkamer van Moeder Natuur. Om precies te zijn komt Arganolie van het fruit van de Arganboom. Het kan op het gezicht en het hele lichaam gebruikt worden. Je zou Arganolie prima als dagelijks vochtinbrengend product kunnen gebruiken.

Ben jij ook benieuwd hoe je arganolie het beste kunt gebruiken als huidverzorging? Bekijk dan hieronder onze instructievideo:

Kies organische huidverzorging producten. De meeste cosmetische producten bevatten chemicaliën die de huid kunnen irriteren. Organische producten zijn altijd beter omdat daar deze schadelijke stoffen niet inzitten. Vraag de huidarts welke organische huidverzorgingsproducten het beste bij jouw huidtype passen.

Hou er een gezonde levensstijl op na! Naast al deze huidverzorgingsproducten moet je ook proberen er een gezonde levensstijl op na te houden. Ga op tijd naar bed en slaap tenminste 8 uur. Eet uitgebalanceerde en gezonde maaltijden, doe regelmatig aan lichaamsbeweging en leer slechte gewoontes zoals roken en alcohol drinken af.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!