Hoe Verhelp je Ingegroeide Nagels en Droge Gebarsten Hielen

Nagelverzorging

De winter voelde als een eeuwigheid. Maar eindelijk is het zachte weer daar en velen van ons kunnen niet wachten totdat ze hun laarzen en sokken in de kast kunnen opbergen en sandalen met open tenen kunnen dragen. Maar voordat je open en bloot rond gaat paraderen met je voeten, moet je ervoor zorgen dat ze klaar zijn voor hun grote debuut.

Bekijk onze tips over nagel- en voetverzorging om ervoor te zorgen dat je voeten en teennagels deze zomer een geweldig debuut maken.

Nagelverzorgingtips

Voor ingegroeide nagels

  • Het dragen van schoenen die te strak zijn, zorgt voor druk op de tenen en kan leiden tot ingegroeide nagels. Ze zijn niet mooi om naar te kijken, maar het is nog belangrijker dat ingegroeide nagels ook erg pijnlijk zijn. Als je gevoelig bent om ze te krijgen, zou je schoenen moeten kiezen die rond de tenen iets ruimer zitten. Er moet een duimbreedte ruimte zitten tussen het einde van de teen en het uiteinde van de schoen. Je moet dit vooral niet vergeten als je regelmatig naar de sportschool gaat of als je van rennen houdt. Hetzelfde geldt voor vrouwen die graag nette schoenen dragen.
  • Een andere manier om ingegroeide nagels te voorkomen, is door je nagels recht af te knippen. Rond ze in de hoeken niet af, omdat dit ertoe kan leiden dat nagels in je huid groeien. Als je nagels recht afknipt, zullen ze in de meeste gevallen naar buiten groeien.
  • Als je ingegroeide nagels pijnlijk of gezwollen zijn, is het mogelijk dat ze ontstoken zijn. Het is het beste om je dokter te raadplegen of een podotherapeut te bezoeken om de ontsteking aan te pakken in plaats van dit zelf te doen.

Voetverzorging

Voor een droge huid en gebarsten hielen

  • De koude, droge winter kan veel problemen veroorzaken voor je voeten. Droge voeten en gebarsten hielen zijn slechts 2 van deze problemen. Om dit aan te pakken, breng je twee- tot driemaal per dag voetencrème aan. Voetencrème kan je het beste aanbrengen na een bad of douche. Je kunt ook Arganolie op je voeten gebruiken, omdat het een krachtige vochtinbrenger is.
  • Niemand wil gezien worden met droge, gebarsten hielen. Daarnaast zijn ze ook nog pijnlijk. Wat je nodig hebt voor de verzorging van je voeten is een goede vochtinbrenger voor ’s avonds. Na een douche breng je een diepe vochtinbrengende crème aan en trek je een paar schone, katoenen sokken aan. Je kunt ook kiezen voor Arganolie, omdat het boordevol voedingsstoffen zit met vochtinbrengende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.
  • Als je gebarsten hielen open wonden worden, breng dan geen crème of vochtinbrenger aan. Je moet de open wonden eerst behandelen en wachten totdat ze zijn genezen
Deel dit artikel over Nagelverzorging met je vrienden! Sharing is caring!