Herstel van de Zomer en Zorg Voor je Huid

Herstel van de Zomer en Zorg Voor je Huid

Het is nu officieel herfst en in de herfst is er altijd een hoop te doen. Waarschijnlijk berg je je zomerschoenen en korte broeken niet graag op maar kijk je ook wel weer uit naar het dragen van jeans en sweater.

De herfst (of najaar) is voor je huid een overgangsperiode. Waarschijnlijk heb je in de zomer een hoop lol gehad op het strand en misschien ben je de verzorging van je huid af en toe vergeten. Nu is het tijd om de zomerschade aan je huid te herstellen en je op de komende winter voor te bereiden.

Welke schade heeft de zomer aan de huid aangericht?

De zomer met zijn schadelijke zon en wind veroorzaakt drie grote huidproblemen, zelfs als je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen. Deze drie problemen zijn droogte, rimpels en pigmentatie. Alles wat je voor je huid doet zou erop gericht moeten zijn om deze problemen op te lossen. Hier volgen de top 5 huidverzorgingstips voor het najaar zodat je er altijd goed uit kunt zien.

Top 5 huidverzorgingstips voor in de Herfst

  1. Gebruik elke dag zonnebrandlotion. In de zomer krijg je bruine vlekken door de schadelijke straling van de zon. Als je je huid niet beschermt raakt die op den duur verder beschadigd. De zomer mag dan officieel voorbij zijn en je bent niet meer op het strand, maar ook in de herfst schijnt de zon nog steeds. Het is daarom noodzakelijk dat je zonnebrandlotion opdoet als je naar buiten gaat.
  2. Kijk eens goed naar je zeep en body wash. Kijk naar de ingrediënten in je doucheschuim of gezichtsreiniger en zeep. Deze producten zouden wel eens chemicaliën kunnen bevatten waarvan je huid uitdroogt en geïrriteerd raakt. Kies producten die je huid kunnen hydrateren en na je douche lang vochtig houden zonder de huid te irriteren.
  3. Gebruik een scrub die op olie gebaseerd is. Pel die lagen van ruwe huidcellen af. Lichaamsscrubs werken prima om je huid glad en zijdezacht te houden. De exfolianten (suiker of zout) verwijderen de toplaag van dode cellen en de olie dringt de huid binnen en bevochtigt deze. Je kunt ook je eigen op olie gebaseerde scrub maken door basterdsuiker en Arganolie te combineren. Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E dat de huid voedt en ook nog jong houdt.
  4. Hydrateer elke dag. Dit kan ik niet genoeg benadrukken. Je moet je huid gehydrateerd houden. De beste tijd om lotions of moisturizers aan te brengen is meteen na douche of bad. Hierdoor kan de huid het opgenomen vocht vasthouden. Breng moisturizers voor de handen enkele malen per dag aan, vooral als je regelmatig je handen wast.
  5. Heb je wel eens van Arganolie gehoord? Arganolie is een natuurlijke olie die geperst wordt uit de noten van de Marokkaanse Arganboom. Deze olie wordt door de Berbers al eeuwenlang gebruikt, en tegenwoordig wordt deze wonderolie gebruikt als schoonheidsproduct en in de keuken. De olie heeft ook medische voordelen. Arganolie is rijk aan voedingsstoffen zoals essentiële vetzuren, vitamine E en anti-oxidanten die je huid soepel, zacht en gezond maken.

Iedere vrouw wil dat haar huid in elk seizoen gezond en zacht blijft. Je moet het hele jaar lang goed voor je huid zorgen en die beschermen tegen schade.

Deel dit artikel over herstel je huid van de zomer met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]