Hoe Roos te Bestrijden: Leer De Vlokken Begrijpen

Hoe Roos te Bestrijden Leer De Vlokken Begrijpen

In de winter is sneeuw niet het enige witte dat op de grond gaat vallen. Ook die irritante en jeukende witte vlokjes op je haar gaan naar beneden komen. Die witte vlokjes op je schouders zijn behoorlijk gênant als je helemaal niet in de sneeuw geweest bent.

De winter is inderdaad een van de moeilijkste tijden van het jaar voor mensen met roos. De droge lucht in de winter kan roos erger maken en jeuk op de hoofdhuid veroorzaken. Als je dan krabt komt de roos los. De witte vlokjes komen naar beneden terwijl de jeuk aanhoudt. De cyclus gaat maar door.

Wat is roos en waardoor wordt het veroorzaakt?

Er zijn twee hoofdoorzaken van roos.

 • Malassezia schimmels

  Malassezia schimmels vallen de vetzuren in de talg aan, de natuurlijke door de huid afgescheiden olie. De schimmel leeft van talg en veroorzaakt dat cellen in sneller tempo vernieuwd worden. Resultaat is dat ook een groter aantal dode huidcellen ontstaan.

hoe-roos-te-bestrijden-de-vlokken-begrijpen2

 • Te hoge productie van talg.

  Talg is een olie-achtige afscheiding van de hoofdhuid die helpt het haar gezond te houden. Maar het is alleen gezond als normale hoeveelheden talg worden aangemaakt. Te veel talg, al dan niet gemengd met vuil, kan de follikels verstoppen en dat ziet er dan als de gevreesde roos uit.

Hoe hou je roos onder controle?

 • Hou je haar en hoofdhuid schoon.

  Was je haar minstens elke andere dag met een milde shampoo en warm water. Als je haar vettig is moet je het echt elke dag wassen om de overtollige olie te verwijderen. Anti-roos shampoos zijn overal verkrijgbaar. Kies een product dat bij jouw haartype past en goed voor jou werkt. En als je hoofdhuid immuun geworden is tegen het belangrijkste ingrediënt van jouw shampoo, switch dan over naar een andere shampoo met andere ingrediënten.

hoe-roos-te-bestrijden-de-vlokken-begrijpen3

 • Beperk het gebruik van haarstylingproducten.

  Te veel gebruik van haarverzorgings en stylingproducten kan roos veroorzaken. Het is mogelijk dat de ingrediënten er zelf als roos uit gaan zien. De chemicaliën in deze producten kunnen een allergische reactie op gang brengen. Ze kunnen ook overmatige droogheid veroorzaken dat kan leiden tot een geïrriteerde huid.

 • Wees blij

  Men heeft lang gedacht dat stress een van de hoofdoorzaken van roos is. Stress vormt een aanslag op het afweermechanisme van het lichaam en bevordert de ontwikkeling van allerlei ziektes. Leer met stress om te gaan door je niet overal zorgen over te maken. Begin elke dag met een heldere geest en een opgeruimd gemoed. Denk aan leuke dingen en hou dit gevoel de hele dag vast.

 • Exfolieer de hoofdhuid.

  Een geweldige manier om roos onder controle te houden is de hoofdhuid te exfoliëren. Pardon? Ja, je hoort het goed. Exfoliëren verwijdert de dode huidcellen van je hoofdhuid.

Hier is een goed werkend zelfbedacht recept tegen roos.

hoe-roos-te-bestrijden-de-vlokken-begrijpen1

 1. Combineer Arganolie met zoveel basterdsuiker als nodig is om een beetje ruw mengsel te krijgen (ongeveer 1 deel olie op 2 delen suiker)
 2. Masseer dit mengsel op je hoofdhuid waarbij je de suiker zachtjes inwrijft.
 3. Wikkel je haar in een warme handdoek en laat deze minstens 10 minuten zitten.
 4. Spoel grondig uit met warm water.

Als je problemen met roos hebt, stop dan met krabben, koop een fles Arganolie en volg de tips op die hier genoemd worden!

Deel dit artikel over hoe roos te bestrijden met je vrienden! Sharing is caring!