Hoe profiteer je optimaal van rozenwater? De 5 beste tips!

Roze Roos Uit Het Water

Rozenwater is niet voor niets al eeuwenlang een geliefd schoonheidsproduct. In de oude Ayurvedische cultuur van India speelde het al een grote rol en ook de Egyptische schone Cleopatra was er dol op. Ook vandaag de dag kun je deze beauty-klassieker gebruiken om je huid mooi te maken. Daarnaast heeft rozenwater nog vele andere toepassingen. Hieronder lees je de 5 beste tips om optimaal te profiteren van die aloude wondermiddel.

1. Rozenwater als frisse toner

Rozenwater heeft zeer goede hydraterende en zuiverende eigenschappen. Bovendien kan het je poriën verkleinen. Koop rozenwater van goede kwaliteit, met zo weinig mogelijk toevoegingen. Vooral Marokkaans rozenwater heeft een goede naam. Gebruik het als toner door het met een watje over je gezicht te verspreiden. Verwen je huid daarna door enkele druppels Marokkaanse arganolie in te masseren voor een extra stralend resultaat!

Wil je zien hoe je arganolie het best gebruikt? Bekijk dan onze volgende arganolie instructie video voor een mooi gehydrateerde en stralende huid,

2. Rozenwater om je make-up te fixeren

Als je je huid hebt verzorgd en je make-up hebt aangebracht, wacht dan heel even totdat alles goed droog is en gebruik rozenwater om het geheel te fixeren. Dit kun je handig doen door het in een kleine sprayflacon te gieten en je gezicht zo te voorzien van een heerlijk geurende ‘mist’.

3. Rozenwater om je wallen te verkleinen

Heb je soms last van wallen of opgezette ogen? Ook dan kan rozenwater je redding zijn! Doe een kleine hoeveelheid op twee wattenschijfjes. Ga met je hoofd achterover op de bank of je bed liggen en leg ze op je ogen. Voor een nog beter resultaat kun je de schijfjes met rozenwater eerst nog 10 minuten in de vriezer leggen.

4. Rozenwater als conditioner

De verzorgende eigenschappen van rozenwater zijn niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar! Vermeng drie eetlepels rozenwater met 2 kopjes water en giet of spray het over je haar. Je hoeft het niet uit te spoelen en je haar zal heerlijk geuren!

5. Rozenwater op je textiel

Je zou bijna vergeten dat rozenwater zalig ruikt. Het is een echte klassieke, romantische geur, die bovendien puur natuurlijk is. Spray het op je nachtkussen om ontspannen in slaap te vallen. Gebruik het om gedragen kleding op te frissen en maak je lingerie er nog verleidelijker mee.

Natuurlijk en veelzijdig middel

Rozenwater staat al eeuwenlang bekend als natuurlijk wondermiddel voor je huid. Je kunt het gebruiken als tonic, om je make-up te fixeren en om je wallen te verkleinen. Maar ook in je haar of op textiel komt dit geurige goedje uitstekend tot zijn recht. Waar ga jij rozenwater voor gebruiken?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]