Hoe Maak Je Een Speciale Kip Marsala

Hoe Maak Je Een Speciale Kip Marsala

Nog nooit van Kip Marsala gehoord? Dan wacht je een speciale verrassing. Verwen je gezin bij het eten met het volgende hoofdgerecht: in boter, sherry en Marsala wijn gebakken kip. Dit gerecht om van te watertanden geeft je vier porties heerlijke kip.

Er zijn verschillende varianten van het recept voor kip marsala en dat is niet verwonderlijk. Recepten kunnen op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Koks zullen hier en daar wat elementen toevoegen of weglaten, bijvoorbeeld om te experimenteren of vanwege persoonlijke voorkeur. Arganolie kan echter alleen maar zijn magische werk doen als het op een bepaalde manier in het gerecht verwerkt wordt.

Hier zijn de ingrediënten en instructies voor jouw eigen kip marsala met een extra smaaktoevoeging.

Ingrediënten
Laten we eerst eens de ingrediënten bij elkaar sprokkelen. Om de kip te bedekken: 30 gram bloem en de volgende specerijen: ½ theelepel zout, ¼ theelepel gemalen zwarte peper en ½ theelepel gedroogde oregano. Voor het belangrijkste ingrediënt: 4 kippenfilets (zonder vel of bot), platgeslagen tot ze iets minder dan een centimeter dik zijn. Daarnaast 4 eetlepels boter, 4 eetlepels olijfolie, en 150 gram gesneden champignons. Zet ook 120 ml Marsala wijn, 60 ml sherry en een beetje Arganolie klaar.

Instructies
Meng bloem, zout, peper en oregano in een ondiepe schaal. Bedek de kippenfilets met dit mengsel en leg deze op een bord of schaal. Zorg dat de kippenfilets volledig met het mengsel bedekt zijn.

Smelt in een grote braadpan een beetje boter en olie op middelhoog vuur. Doe de kip in de braadpan. Bak de kippenfilets totdat ze lichtbruin zijn en draai ze daarbij af en toe om. Voeg daarna champignons, wijn en sherry toe.

Laat de kip met het deksel op de pan tien minuten sudderen. Draai de kip één keer om en controleer dat het vlees niet meer roze is en het sap dat eruit komt helder is. Schep de kippenfilets uit de pan en leg ze op een schaal. Laat ze even afkoelen maar zorg er wel voor dat ze bij het serveren nog warm zijn.

Om nog wat extra’s aan de toch al unieke smaak toe te voegen sprenkel je er wat Arganolie overheen – niet te veel, precies genoeg om het te kunnen proeven. Je kunt de Arganolie het beste eroverheen sprenkelen nadat de kip een paar minuten afgekoeld heeft. De olie wordt namelijk bitter als deze te heet wordt. Zet op tafel en geniet van een heerlijk kip marsala maaltijd.

Deel dit artikel over kip marsala met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]