Hoe kun je littekens het best verzorgen?

Litteken Op Het Arm Na Het Verwijderen Van Een Tatoo

Ieder litteken heeft een eigen verhaal. Sommigen mooi, sommigen droevig en sommigen grappig. Ieder mens heeft ergens op zijn of haar lichaam wel een verhaal te vertellen. We zijn over het algemeen echter niet zo blij met deze tekens op onze huid. We proberen ze te verwijderen of in elk geval te verminderen. Je hoeft er echter niet alleen maar met afkeer naar te kijken. Juist door ze goed te verzorgen en met liefde te benaderen krijgen je littekens een heel andere uitstraling. Hoe je dat doet? Dat ontdek je hier.

Wat zijn littekens eigenlijk?

Laten we bij het begin beginnen: Wat is een litteken eigenlijk? Dit is een beschadigde huid die weer aan elkaar is gegroeid en daarmee littekenweefsel achterlaat. Wanneer onze huid wordt gebroken, verbrand of op een andere manier wordt beschadigd, moet deze weer helen. Dit aan elkaar groeien gebeurt met of zonder operationele hulp en laat littekenweefsel achter. Er zijn verschillende soorten littekens:

  • Keloïd litteken: Deze is roze en is duidelijk te voelen. Het ontstaat wanneer er veel littekenweefsel is gevormd door bijvoorbeeld een grote beschadiging.
  • Plat litteken: Deze is roze en licht en is als een lijn in onze huid te zien. Dit type komt vaak van een operatie.
  • Gedeukt litteken: Dit is een litteken dat voelt als een deukje in de huid. Het komt vaak na acné of waterpokken voor.
  • Samengetrokken litteken: Hierbij is de huid gekrompen en samengetrokken. Deze is vaak na een brandwond te zien.

Litteken Op Je Knie

Kun je littekens verwijderen?

Er is tegenwoordig veel mogelijk om littekens te behandelen. Er bestaan allerlei producten en behandelingen die littekens aan kunnen pakken. Een litteken helemaal weghalen is echter niet mogelijk. Je kunt wel een groot litteken operationeel laten verwijderen en deze laten vervangen door een kleiner en lichter litteken. Na de operatie moet de huid immers ook weer gedicht worden.

Veel producten bevatten daarnaast ingrediënten die de natuurlijke collageen moeten aanwakkeren om het littekenweefsel te verminderen. Al deze operaties zijn echter vaak langdurig en duur. Je kunt veel beter natuurlijke middelen gebruiken en met liefde voor je huid zorgen om jezelf echt goed te verzorgen.

De beste manier om nieuwe littekens te verzorgen

Het eerste wat belangrijk is, is dat je de littekens hydrateert. Hiermee verminder je namelijk het trekkende gevoel en voelt je huid gladder aan. Hiernaast kun je het beste een natuurlijke olie gebruiken, zoals arganolie, om je huid op natuurlijke wijze te ondersteunen. Je huid is sterker dan je denkt en kan veel van zichzelf oplossen. Je hoeft het alleen maar goed te ondersteunen.

Wil je weten hoe je arganolie gebruikt bij de verzorging van littekens? Bekijk dan onze video:

In Arganolie zitten veel goede vitamines en antioxidanten die dit mogelijk maken. Tot slot moet je vooral van je littekens afblijven, ga er niet aan krabben of trekken. Juist door jezelf en je huid met liefde te benaderen bevorder je de natuurlijke processen die al aanwezig zijn.

Welk inzicht heeft jou geholpen om goed voor je littekens te zorgen?

Deel dit artikel met je vrienden om elkaar verder te helpen.