Hoe krijg je zalig zachte voeten? De 5 beste tips

Verzorgde Voeten En Handen

Onze voeten worden dagelijks op allerlei manieren belast. Als je wel eens een verwonding aan (een van je) voeten hebt gehad, weet je waarschijnlijk wel hoe moeilijk het is als je er opeens niet meer op kunt rekenen. Om je voeten gezond en mooi te houden, is het verstandig om ze af en toe wat extra aandacht te geven. Hieronder lees je de 5 beste tips om zalig zachte voeten te krijgen!

1. Houd je teennagels goed bij

Te lange teennagels zien er niet zo netjes uit. Ook kunnen je sokken en schoenen er sneller door slijten. Het is dus belangrijk om je teennagels goed bij te houden. Knip ze recht af en vijl de hoekjes wat bij. Zo voorkom je ingegroeide teennagels.

2. Weg met eelt!

Tijdens het lopen komt er veel druk op je voeten te staan. Zeker op bepaalde drukpunten, zoals je hielen, de bal van je voet en je tenen. Hier ontstaat gemakkelijk eelt. Niet alleen ziet dit er niet zo mooi uit, maar als het zich ophoopt, kunnen er likdoorns ontstaan. Dit is een pijnlijke aandoening. Verwijder overtollig eelt daarom met een eeltrasp en/of puimsteen. Doe dit na het douchen, als je huid wat zachter is. Je kunt tegenwoordig ook elektrische apparaatjes kopen die eelt verwijderen, voor een snel resultaat.

3. Scrub je voeten zacht

Scrubben is een goede manier om zowel de zolen als de bovenkant van je voeten lekker zacht te maken. Je verwijdert hiermee dode huidcellen en geeft een jongere, gave huid de kans om tevoorschijn te komen. Bovendien trekt je hydraterende product dan beter in (zie hieronder).

4. Hydrateer ze goed

Net als je huid op andere plekken, kunnen je voeten makkelijk uitgedroogd raken. De huid van je voetzolen maakt zelf geen vet aan, waardoor deze extra snel droog wordt. Hydratatie is dus essentieel. Investeer in een voedende, vette voetcrème met natuurlijke ingrediënten. Ook een rijke olie, zoals arganolie, heeft een sterk hydraterende, herstellende, beschermende en voedende werking. Lees meer over het verzorgen van je voeten met arganolie.

5. Masseer je voeten

Je voeten zitten helemaal aan het uiteinde van je lichaam, waardoor de bloedtoevoer niet altijd optimaal is. Dit is een van de redenen waarom ze snel koud worden. Met een wekelijkse massage kun je de bloedcirculatie stimuleren. Gebruik hierbij een natuurlijke basisolie, zoals jojoba-, amandel-, of arganolie en voeg eventueel een paar druppels rozemarijn- of pepermuntolie toe. Hiermee wordt de bloeddoorstroming verder gestimuleerd en alle vermoeidheid vloeit uit je voeten!

De beste behandeling voor je trouwe onderdanen

Voor je mobiliteit ben je sterk van je voeten afhankelijk. Je trouwe onderdanen regelmatig wat liefde en aandacht geven, is dus zeker geen overbodige luxe. Met de bovenstaande tips houd je ze gezond en mooi.

Welke tip ga jij uitproberen?

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het dan op social media!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]