Hoe kom je af van Cystische Acnelittekens

Hoe kom je af van cystische acnelittekens

Er kan gerust gesteld worden dat we het er allemaal over eens zijn dat cystische acne iets is waar we met gemak zonder kunnen leven. Maar sommige mensen hebben aanvallen gehad van deze pijnlijke bultjes die zich diep in de dermis ontwikkelen en wekenlang kunnen aanhouden.

Als de cystische acne eindelijk weg is, denk je dat je huidprobleem klaar is. Maar, oh nee! Meestal veroorzaakt cystische acne inkepingen en diepe littekens. Dus na de aanval van acne, is er nog steeds de nasleep die je het hoofd moet bieden.

Hoe kom je af van cystische acnelittekens

Hoe maak je de inkepingen van cystische acnelittekens glad? Dit zijn littekens in de vorm van diepe putjes en de beste manier om ervan af te komen, is om professionele huidbehandelingen te zoeken en gebruik te maken van producten die zijn ontworpen voor een agressieve peeling en collageenregeneratie om de gladde textuur van de huid terug te brengen. Als het om deze diepe littekens gaat, geldt: hoe eerder je ze aanpakt, hoe beter. Hier kun je lezen hoe je de inkepingen op je huid van cystische acnelittekens glad kunt maken.

  1. Maak een afspraak voor een chemische peeling. Chemische peelings zijn er in verschillende sterktes. De huiddeskundige die je raadpleegt, zal je advies geven over een reeks peelings die geschikt zijn voor de ernst van de acnelittekens. Een chemische peeling bestaat uit een chemische oplossing op de huid om de buitenste lagen van de huid te verwijderen en exfoliëren om ruimte te creëren voor een mooier, meer gelijkmatig gepigmenteerd en stralend huidoppervlak. Chemische peelings spelen een cruciale rol in het stimuleren van fibroblasten en het creëren van nieuw collageen. Maar je moet niet vergeten dat de nieuwe huid tijdelijk gevoeliger zal zijn voor de zon, dus het is absoluut een must om dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken. Het type peeling dat wordt voorgesteld voor de behandeling van de acnelittekens zal bepalen hoe vaak de behandeling wordt herhaald. In de meeste gevallen zijn er 1-6 weken met behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken.
  2. Gebruik retinolbehandelingen die je zelf kunt uitvoeren. Een aantal mensen die eerder aan cystische acne hebben geleid, zweren bij de effectiviteit van retinol en retenoïden op recept om hun huid glad te maken. Ondanks dat chemische peelings effectief zijn, zal het gebruik van retinolbehandelingen die je vijf avonden per week zelf kunt uitvoeren, de textuur van je huid dramatisch helpen verbeteren. Mensen met een gevoelige huid kunnen een vrij verkrijgbare versie van Retine A of retenoïden op recept gebruiken.
  3. Bescherm je huid elke dag door zonnebrandcrème op te smeren. Zoals al eerder vermeld, is zonnebrandcrème iets dat je niet mag vergeten. Ongeacht of het bewolkt is, regent of de zon heerlijk schijnt, je moet altijd zonnebrandcrème opsmeren. Het maakt niet uit of je binnen of buiten bent. De UV-stralen van de zon beschadigen de huid en breken het collageen af. Je zult niet de gewenste resultaten behalen met deze aanbevolen behandelingen voor het gladder maken van de huid als je af blijft zien van zonnebrandcrème. Daarnaast kunnen acnelittekens bij blootstelling aan de UV-stralen van de zon donkerder en meer zichtbaar worden, omdat de UV-stralen van de zon de productie van melanine stimuleert.

Bekijk hier onze instructievideo voor de beste manier om arganolie aan te brengen bij de verzorging van littekens

Probeer deze aanbevolen tips voor het verwijderen van cystische acnelittekens. Maar vergeet niet dat het het beste is eerst je dermatoloog te raadplegen.

Deel dit artikel over Acnelittekens met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]