Hoe Je Je Nagels Het Beste Vorm Kunt Geven

Hoe Je Je Nagels Het Beste Vorm Kunt Geven

Het is niet alleen de kleur van je nagellak of het nageldesign wat een manicure mooi maakt. De vorm van je nagels speelt ook een belangrijke rol. De vorm van je nagels geeft vorm aan je hele manicure. Zorg dus dat je je nagels goed vormgegeven hebt voordat je de kleur en het design van jouw keuze aanbrengt.

Elke doe-het-zelf manicuriste zou moeten weten hoe ze haar nagels zou moeten vijlen omdat de vorm van de nagels het resultaat van je manicure bepaalt. Hier volgen een paar tips.

Kies de Juiste Nagelvijl

De eerste stap om je nagels goed vorm te geven is het juiste gereedschap. De beste keuze voor nagelvijlen zijn de vijlen gemaakt van karton of hout. Gebruik geen metalen nagelvijlen. Deze zijn te ruw voor je nagels en kunnen zelfs vervellen of chippen veroorzaken. Kartonnen nagelvijlen verhinderen niet alleen dat de nagels broos worden en plooien gaan vormen, maar zijn ook nog eens goedkoop.

tips-voor-de-nagelverzorging-hoe-je-je-nagels-het-beste-vorm-kunt-geven2

Knip Je Nagels

Als je je nagels te lang laat groeien kunnen ze gaan chippen of afbreken. En het is vervelend als je lange nagels ergens achter blijven haken. Gebruik een schone en scherpe nagelclipper om je nagels te knippen. Zorg dat je een rechte rand van voldoende lengte overhoudt zodat je met je vijl aan de slag kunt.

Je Keuze in Nagelvormen

Er zijn veel vormen om uit te kiezen. Je kunt ovaal, vierkant, rond, gepunt of squoval kiezen. Squoval (Engels voor square oval: vierkant ovaal) is een van de meest populaire nagelvormen. Bij squoval combineer je de sierlijkheid van ovaal met de moderne vormgeving van vierkant. Squoval is het beste voor mensen met een breed nagelbed terwijl ovaal beter is voor korte nagels die weinig onderhoud vragen. Mensen met smalle nagels kunnen het beste voor vierkant kiezen. Bij het kiezen van je nagelvorm moet je er ook rekening mee houden welk manicure design je wil dragen. Maar welke vorm je ook kiest, begin altijd bij de zijkanten te vijlen en werk van daaruit naar het midden. Gebruik de natuurlijke rondingen van je nagelriemen als gids.

Vijl In Eén en Dezelfde Richting

Bij het vijlen van je nagels moet je altijd in één en dezelfde richting vijlen. Veel mensen maken de fout om hun nagels met een soort zaagbeweging te vijlen. Deze heen en weer beweging zorgt dat nagels gaan chippen en breken. Vijl niet te diep aan de randen van je nagels want daardoor kunnen je nagels gaan verzwakken.

tips-voor-de-nagelverzorging-hoe-je-je-nagels-het-beste-vorm-kunt-geven1

Extra Tips Voor De Nagelverzorging

  • Vijl je nagels alleen wanneer deze helemaal droog zijn. Daarmee voorkom je chippen en breken.
  • Nagellak kan je nagels tijdens het vijlen beschermen. Als er nog wat oude lak op je nagels zit, vijl je nagels dan eerst voordat je deze lak verwijdert.
  • Na het vijlen kan er wat zacht nagelweefsel achterblijven. Dit weefsel kun je verwijderen door zachtjes onder de nagel te vijlen.
  • Polijst na het vijlen je nagels zodat ze glad en glanzend worden. Polijst je nagels echter niet vaker dan één keer per maand.
Deel dit artikel over nagelverzorging met je vrienden! Sharing is caring!