Hoe Je Huiduitslag door de Kerststress Kunt Vermijden

Hoe Je Huiduitslag door de Kerststress Kunt Vermijden

Er komen weer leuke tijden aan. De kerstvakantie is de tijd dat vrienden en familie bij elkaar komen. Tijd om pret te maken! De kerstdagen brengen echter ook stress met zich mee en dat zie je soms in je huid terug. Huiduitslag komt daarom tijdens de kerstdagen vaak voor en mensen die toch al last van acne hadden zien vaak dat het tijdens de kerstdagen erger wordt. Hier zijn een paar tips om te zorgen dat je stress tijdens de kerstdagen niet in je huid terugziet.

Bestrijd de Kerststress

  • Organiseren en Nog Eens Organiseren
    Tijdens de kerstdagen hebben veel mensen het gevoel dat ze niet genoeg tijd hebben om alles te doen wat ze zouden willen. En dat kan tot veel stress en soms zelfs paniek leiden. Om dat gevoel te vermijden kun je het beste tenminste twee maanden van tevoren een lijstje maken. Op dat lijstje zet je alle klussen die je moet doen. Breek grote klussen op in kleinere klussen zodat je niet het gevoel hebt dat je onder druk staat. Je zou voor elke klus ook een einddatum met jezelf moeten afspreken. Iedere keer als je een taak van het lijstje door kunt strepen krijg je een gevoel van opluchting en vervulling. Dat houdt je stressniveau laag.
  • Maak Elke Dag Even Tijd Vrij Voor Jezelf
    Als de feestdagen dichterbij komen kan het soms een gekkenhuis worden. Neem echter elke dag even pauze en maak tenminste 15 minuten tijd voor jezelf vrij. In deze 15 minuten denk je niet na over je kerstplannen, je lijstje of wat dan ook waar je gestresst van kan raken. Het zou trouwens goed zijn om dit het hele jaar door te doen. Zorg dat je in die 15 minuten tot rust komt, wat je ook doet. Kom tot jezelf met een kopje hete groene thee of ga even op bed liggen. Je kunt jezelf thuis ook wat verwennen met zelfgemaakte schoonheidsproducten of met Marokkaanse Arganolie. Voor mensen die last van acne hebben is Arganolie ideaal. Deze olie zit namelijk vol met voedingsstoffen met ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen. Arganolie bevat daarnaast ook essentiële vetzuren die overproductie van talg verminderen. Overproductie van talg kan acneproblemen veroorzaken.
  • Probeer Je Stress Niet Weg te Eten
    Mensen die gestresst zijn gaan vaak te veel eten en de populaire keuze daarbij is junkvoer zoals chips, snoep of vette fast food maaltijden. Eten is een populaire manier om met stress om te gaan. Het is echter absoluut geen goede manier omdat junkvoer en bewerkt voedsel uitbraken van acne kunnen veroorzaken of verergeren. En niet alleen dat, deze manier om met stress om te gaan is ook nog eens hartstikke ongezond.

Het zijn de kerstdagen maar; het is niet het einde van de wereld. Raak dus niet gestresst als je misschien voor een paar dingen geen tijd hebt. Geniet met vrienden en familie van deze leuke tijd.

Deel dit artikel over “kerststress” met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]