Hoe Je een Intiem en Romantisch Valentijnsdiner Kunt Geven

Hoe Je een Intiem en Romantisch Valentijnsdiner Kunt Geven

Valentijnsdag valt dit jaar op een donderdag. Sommige mensen vinden het daarom misschien lastig om uit eten te gaan omdat dat een drukke dag midden in de week is. Dat is echter nog geen reden om de dag van de romantiek zomaar over te slaan. Je kunt ook thuis een romantisch diner geven en je Valentijn daarmee verrassen. Hier zijn een paar tips hoe je de atmosfeer met romantiek kunt vullen!

De Verlichting

Kaarslicht is erg romantisch! Zet in het midden van de tafel een stel kaarsen van verschillende grootte. Het kaarslicht schept een romantische sfeer. Je kunt de kaarsen ook verspreid over de tafel en op de vensterbanken zetten.

hoe-je-een-intiem-en-romantisch-valentijnsdiner-kunt-geven1

Versier de Tafel

Creëer een romantische sfeer op tafel door verschillende tinten rood en roze te mengen. Eenvoudige versieringen kunnen je tafel er erg romantisch uit laten zien. Je kunt bijvoorbeeld een boeket rode rozen of anjers als middelpunt gebruiken. Je kunt ook met een rood tafelkleed je diner er eleganter uit laten zien. Voor een nog romantischere avond zou je de open haard aan kunnen steken!

Een Playlist met Romantische Muziek

Romantische liedjes over jou en je Valentijn tijdens het diner maken de avond nog romantischer. Zorg dat je voor extra romantiek een playlist met romantische songs klaar hebt staan. Hier volgen een paar songs die je tijdens je etentje thuis met je Valentijn zou kunnen spelen. Natuurlijk kun je ook jouw eigen favoriete songs en die van je Valentijn kiezen.

  • “L-O-V-E” — van Nat King Cole
  • “The Nearness of You” — van Norah Jones
  • “You Belong to Me” — van Dean Martin
  • “When I Fall in Love” — van Nat King Cole
  • “The Way You Look Tonight” — van Tony Bennett
  • “It Had to Be You — Billie Holiday
  • “Blue Moon” – Billie Holiday

Als je geen tijd hebt om te koken kun je ook gewoon iets afhalen. Vergeet op weg naar huis de champagne niet. Zet als je eenmaal thuis bent de champagne en de glazen in de koelkast. Natuurlijk moet je het eten niet in de afhaalbakjes opdienen. Wees creatief met je borden!

Aardbeien en Chocola

Voor wat zoetigheid bij je Valentijnsdiner zou je aardbeien in gesmolten chocola als nagerecht kunnen serveren!

hoe-je-een-intiem-en-romantisch-valentijnsdiner-kunt-geven2

De Bubbels

Haal de champagne een paar minuten voor het begin van het diner uit de koelkast. Vul een ijsemmer met ijs en doe daar de champagne in zodat die koel blijft. Haal de gekoelde champagneglazen uit de koelkast en zet deze op tafel.

Vergeet niet op Play te drukken voor die romantische songs die jou en je Valentijn tijdens het eten een serenade brengen.

Iedereen een gelukkige Valentijnsdag gewenst!

Deel dit artikel over een romantisch valentijnsdiner met je vrienden! Sharing is caring!