Hoe Je Dit Voorjaar Haarproblemen Kunt Voorkomen

Hoe Je Dit Voorjaar Haarproblemen Kunt Voorkomen

De lente is een kleurrijk seizoen. Tuinen raken in bloei, de temperatuur loopt op en de atmosfeer zit vol muziek. Maar behalve al dat moois brengt de lente ook minder mooie dingen met zich mee zoals kroezig of rondspringend haar.

Ook tussen februari en mei kun je vol en prachtig haar hebben. Hoe? Het belangrijkste is dat je de oorzaken kent van al die vervelende bijwerkingen van de lente! En als je die eenmaal kent weet je ook beter wat je moet doen om je haar in het voorjaar mooi te houden.

Oorzaken van Haarproblemen in het Voorjaar

  • Vochtigheid
    In het voorjaar hebben we vaak vochtig weer. En dat is slecht nieuws omdat vocht je haar plat kan slaan. En wat je ook aan styling probeert, vocht wint altijd. Het beste wat je kunt doen is je haar niet in een onnatuurlijk model proberen te krijgen. Het voorjaar is de tijd om je natuurlijke haartype te laten zien. Mensen met krulhaar moeten die krullen omarmen. Mensen met steil haar dat bij vochtig weer gaat krullen kunnen hun haar stylen met losse en lichte krullen. Het is ook aan te raden om een vochtbestendig product op je haar te gebruiken. Marokkaanse Arganolie is heel goed voor je haar. Door zijn hoge gehalte aan essentiële vetzuren, Vitamine E en Sterolen is Arganolie namelijk een krachtige moisturizer. Sterolen zijn daarnaast ook in staat om vocht vast te houden.
  • Wind
    Wees voorbereid op winderige dagen. Niet alleen de bloemknopjes hebben het in mei door de stevige voorjaarswind zwaar, dat geldt ook voor je haar! Je haar kan in de lente alle kanten uit gaan staan. Windvlagen kunnen aan gespleten haareindjes trekken en maken dat je haar eruit ziet alsof je onder stroom staat. Je haar heeft het door de wind zwaar te verduren. Als je van nature al grof haar hebt wordt dat nu erger omdat wind op ruw haar gemakkelijk vat heeft. Met haaraccessoires kun je verhinderen dat je haar van harde wind te veel last heeft. Je kunt een haarband of spelden gebruiken of je haar in een paardenstaart doen. Er zijn ook producten te koop die speciaal voor winderige dagen zijn. Deze producten temmen onhandelbaar haar en maken het zachter. Tegelijkertijd conditioneren ze ook droge haarpuntjes.
  • Wisselende Vochtigheid
    De maand april brengt de broodnodige lenteregen. Deze regen doet echter meer dan alleen de bloempjes in bloei zetten. Het wisselende weertype kan ook kroezig haar veroorzaken. Kroezig haar wordt veroorzaakt doordat je haar vocht uit de atmosfeer aantrekt. Als de hoeveelheid vocht in de lucht constant verandert is het wel zeker dat je vroeger of later kroezig haar krijgt. Ook van föhnen kan je haar er kroezig uit gaan zien. Het beste kun je je haar gewoon met een handdoek droogdeppen. Niet wrijven. Van wrijven gaat je haar namelijk breken. Het is aan te raden een anti-frizz serum of haargel te gebruiken. Je kunt ook het beste een haarproduct gebruiken waar je haar gladder van wordt.
Deel dit artikel over haarproblemen voorkomen met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]