Hoe Houd Je De Huid Levendig In De Zon, Lees Hoe en Waarom!

Hoe Houd Je De Huid Levendig In De Zon

Een van de belangrijkste natuurlijke elementen die zowel goed als schadelijk is voor de huid, is de zon. De zon is een bron van vitamine D dat zorgt voor gezondheid van huid en beenderen. Maar wanneer de huid te lang aan de zon wordt blootgesteld, is dat gevaarlijk niet alleen voor de huid zelf, maar ook voor je totale gezondheid.

Te lang blootstellen aan de zon droogt het lichaam uit. De huid gaat rimpels en schilfers vertonen. Hij verliest zijn soepelheid en gaat er droog en lusteloos uitzien. In de zon komen is onvermijdelijk, gelukkig zijn er middelen om zelfs in de zon uw huid gezond en vochtig te houden.

Zonnebrandolie
Een van de meest basieke en best werkende manieren om de huid te beschermen tegen de zon, is het gebruik van zonnebrandolie. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe beter! Dit is iets wat je in je dagelijkse routine zou moeten inpassen. Wen eraan zonnebrandolie op gezicht en lichaam aan te brengen voordat je de deur uitgaat, voordat je naar het strand gaat of je dagelijkse bezigheden te starten. Het is zo gebeurd, dus neem er even de tijd voor en verkrijg zodoende een gezonde huid die er jong uitziet.

Arganolie
Arganolie is een van de beste huidbevochtigers die vandaag de dag te koop zijn! Het is een 100% natuurproduct dat wordt gewonnen uit de noten van de Argan boom, die alleen in Marokko voorkomt. De olie wordt al vele jaren gebruikt door Marokkaanse vrouwen, en is rijk aan vitamines en voedingsstoffen die een essentiële rol spelen bij het soepel, fris en gezond houden van de huid. Je doet lang met Arganolie omdat je telkens maar een klein beetje nodig hebt. Een paar druppeltjes is al genoeg om gezicht, handen, armen en benen vochtig te houden, en zelfs je haar en hoofdhuid! De olie is niet vettig en wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd. Je ziet het verschil meteen!

Hydrateren
Een andere belangrijke factor om je huid er jong en fris uit te laten zien, is je lichaam te hydrateren. Drink overdag voldoende water. De aanbevolen hoeveelheid is 2 liter per dag. Als je in de zon zit, sport, of oefeningen doet, drink dan gerust meer. Je lichaam gehydrateerd houden garandeert dat vochtverlies door zonnewarmte en dagelijkse activiteiten weer wordt aangevuld.

Jazeker, de zon is onze vriend omdat hij ons van de broodnodige vitamine D voorziet. Maar bij te lange blootstelling aan zonnestralen kunnen deze schade aanrichten aan huid en lichaam. Naast zonnebrandolie, Arganolie, en hydrateren, zijn hier nog een paar manieren om je lichaam tegen de zon te beschermen.

  • Blijf uit de zon tussen 10 uur en 4 uur, wanneer die op z’n sterkst is. Als dat niet kan, draag dan beschermende kleding, een parasol, of een hoed, en zoek zo veel mogelijk de schaduw op.
  • Ga niet langer dan 30 minuten per dag in de zon, bij voorkeur ’s morgens vóór 10 uur.
  • Kijk of er veranderingen aan je huid optreden, bijvoorbeeld bij moedervlekken. Als er iets vreemds te zien is, ga dan onmiddellijk naar de dokter.
  • Vergeet niet dat kinderen en teenagers ook gewaarschuwd en beschermd moeten worden tegen de zon. Vertel uw kinderen over zonnebrandolie, Arganolie en hydrateren.

Met weinig moeite kom je ’n heel eind als het om huidverzorging gaat. Dagelijks voldoende water drinken bijvoorbeeld helpt de huid gehydrateerd te houden waardoor deze er fris uitziet. Regelmatig gebruik van Arganolie garandeert dat je huid alle benodigde vitamines en voedingsstoffen binnenkrijgt die deze nodig heeft om er jong uit te zien. Zonnebrandolie helpt uw huid tegen de zon te beschermen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!