Hoe Dit Najaar voor Je Huid te Zorgen

Hoe Dit Najaar voor Je Huid te Zorgen

Huidverzorging is in elk seizoen belangrijk. Maar verandering van seizoen is voor de huid extra zwaar. Dat is waarom je goed voor je huid moet zorgen en een extra beschermlaag moet aanbrengen. De lucht wordt droger en kouder, en als we van zomer naar herfst gaan kan je huid door kou en wind schilferig en droog worden.

Deze omgevingsfactoren plus het constante temperatuurverschil tussen binnen en buiten zijn niet goed voor de gezondheid van je huid. Hier volgen enkele gezonde huidverzorgingstips zodat je dit najaar beter voor je huid kunt zorgen.

Hou het schoon

Was je gezicht in de ochtend met handwarm water en milde zeep of gezichtsreiniger. Dit is om alle overtollige talg uit je gezicht te verwijderen dat anders in de loop van de dag vuil zou kunnen verzamelen. Maar verwijder ook weer niet alle olie. Deze heeft namelijk een beschermende functie voor de huid en vormt een natuurlijke barrière tegen externe invloeden.

Blijf van binnen vochtig

Drink veel water om je huid vochtig te houden. Diëtisten en artsen bevelen aan om elke dag minstens acht glazen water te drinken om je totale gezondheid en die van je huid in stand te houden.

Hydrateer en bescherm

Hou je huid gehydrateerd. De ruwe en droge huid die na de zomer overblijft moet verwend en gehydrateerd worden om hem klaar te maken voor de komende wintermaanden. De koude en harde wind in de herfst zal je huid zeker uitdrogen en schilferig maken als je er niet voor zorgt. Je zou ook zonnebrandlotion moeten opdoen als je naar buiten gaat om je huid te beschermen. De zomer is voorbij maar dat betekent nog niet dat de zon helemaal niet meer schijnt. De zon straalt nog steeds dezelfde schadelijke UV stralen uit die zoveel schade aan je huid kunnen aanbrengen.

Pellen

Het najaar is een mooie tijd om te pellen en exfoliëren. Een stralende huid krijg je door dode huidcellen kwijt te raken. En je weet dat de zomer zijn sporen op de huid heeft nagelaten in de vorm van een droge en schilferige huid. Verwijder droge of dode huidcellen door te exfoliëren. Nieuwe huidcellen maken dat je huid er jong uitziet. Wees echter wel voorzichtig met exfolianten. Als je ze niet goed of te vaak gebruikt doen ze meer kwaad dan goed en kunnen zelfs blijvende schade aan je huid veroorzaken. Controleer altijd de labels en bekijk of het product geschikt is voor jouw huidtype.

Eet gezond

Bedenk altijd het gezegde dat je bent wat je eet. Dit geldt zeker ook voor huidverzorging. Eet voedsel waarvan de voedingsstoffen je huid helpen voorbereiden en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Kies groenten en fruit en vermijd vet voedsel, vooral gebakken maaltijden van fast food ketens.

Gebruik Arganolie

Arganolie helpt de huid flexibeler te maken en om te gaan met de negatieve effecten van het klimaat. Het doet dat door de huid continu gehydrateerd te houden. De olie is verrijkt met squaleen en andere belangrijke vetzuren die bekend staan om hun krachtige hydraterende werking. De vetzuren helpen vocht in te sluiten en je huid zacht en gehydrateerd te houden. Arganolie bevat ook natuurlijke tocoferolen (vitamine E). Hierdoor bestrijdt de olie heel goed vrije radicalen en stress. Ook beschermt de olie tegen oxidatie wat helpt bij het beschermen tegen de zon.

De temperatuur mag dan zakken maar dat mag voor jou nog geen reden zijn om laks te worden bij je huidverzorging. Goed voor je huid zorgen helpt je een zachte en gladde huid te houden die er gezond uitziet. Volg deze tips over hoe je dit najaar voor je huid moet zorgen om te verhinderen dat die er dof en droog uit kom te zien.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]