Hoe Arganolie Geproduceerd Wordt

Hoe Arganolie Geproduceerd Wordt

Misschien heb je wel eens van Arganolie gehoord of gebruik je het zelf al, maar weet je hoe deze olie gemaakt wordt? Dit kostbare product uit Marokko zien we ook in het Westen steeds meer en vindt bij mensen over de hele wereld zijn weg naar badkamers en keukenkastjes! De reden van deze hype rondom Arganolie zijn de grote voordelen ervan voor huid, haar en nagels en zelfs voor de gezondheid van het hele lichaam.

Arganolie heeft terecht de bijnaam Marokkaanse wonderolie gekregen vanwege het verbazingwekkende gehalte aan belangrijke voedingsstoffen die erin zitten. De olie zit vol met Vitamine E, essentiële onverzadigde vetzuren, Squaleen, Ferulinezuur, fenolen en talrijke anti-oxidanten. Deze stoffen verzachten de huid en houden deze jong, verstevigen het haar en conditioneren en versterken de nagels. De essentiële vetzuren in de olie zijn ook gezond voor hart en hersenen. Vanwege zijn krachtige anti-oxiderende eigenschappen vormt Arganolie een effectieve verdediging tegen stoffen die schadelijk zijn voor de lichaamscellen.

Een andere naam voor deze olie is het vloeibare goud uit Marokko. Het is inderdaad een kostbaar product voor de Marokkaanse bevolking, en met name voor de Berber stammen. De Berbers gebruiken Arganolie in de keuken, als medicijn en als schoonheidsproduct. Nadat het nieuws over de wonderen van dit vloeibare goud uit Marokko het Westen had bereikt ontstond er grote vraag naar de olie. Dit gaf in Marokko aanleiding tot de oprichting van coöperaties met vrouwelijke werknemers om dit vloeibare goud te produceren. De grote vraag naar de olie heeft de vrouwen in Marokko financiële steun voor hun gezinnen gebracht.

De Traditionele Methode van Winning

Er zijn verschillende manieren om de olie te winnen.De olie wordt gewonnen uit de zaden in de vruchten van de Arganbomen. Traditioneel verzamelen de Berber vrouwen de uitwerpselen van geiten. Omdat de geiten de zaden niet kunnen verteren komen die in de uitwerpselen terecht. De Arganvruchten zijn een lekkernij voor geiten. De zaden worden vermalen en geperst met de hulp van inheemse werktuigen zoals bijvoorbeeld quern stenen. Het kraken en persen van de zaden voor de olie neemt dagen in beslag.

Een andere traditionele manier begint met het plukken van de vruchten. De noot wordt uit de vrucht gehaald en opengebroken met een steen om zo de zaden eruit te krijgen. De zaden worden vervolgens geroosterd en vermalen tot een dikke pasta. Om de kostbare olie eruit te persen kneden de Berber vrouwen deze pasta met hun blote handen. Dit is absoluut afmattend werk. De Berber vrouwen verdienen alle lof voor hun kracht, uithoudingsvermogen en opoffering die nodig is om de olie te produceren.

Een Modernere Methode van Winning

In de jaren 90 startte men met een modernere methode om het vloeibare goud uit Marokko te winnen. Hierin worden de kernen verpulverd en vervolgens mechanisch geperst om de olie te winnen. Dit is beslist een snellere methode omdat het hiermee maar ongeveer 2 uur duurt om een liter olie te produceren. De olie die met deze methode geproduceerd wordt blijft wel 12 tot 18 maanden goed.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]