Hoe Anti-Oxidanten Werken bij het Bestrijden van Huidveroudering

Anti-Oxidanten

Wellicht heb je al gehoord dat anti-oxidanten huidveroudering bestrijden, en ervoor zorgt dat de huid glad en gezond blijft. Hoewel deze dingen waar zijn, vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe ze dit doen. Voor het antwoord op deze vraag zul je meer moeten weten over anti-oxidanten.

Wat zijn Anti-Oxidanten?

Anti-oxidanten zijn voedingsstoffen (zoals vitamines en mineralen) en enzymen (of proteïnen in het lichaam) die het vermogen hebben beschadigingen in weefsels van het lichaam te voorkomen en te genezen. Ze gaan de effecten van vrije radicalen tegen.

Wat zijn vrije radicalen? Vrije radicalen komen van nature voor. Ze worden door het lichaam in kleine en veilige hoeveelheden geproduceerd en zijn aanwezig in het milieu. De UV-stralen van de zon, bijvoorbeeld, produceren vrije radicalen. Vrije radicalen leiden tot oxidatie en dit proces kan disfunctie van cellen veroorzaken. Waarschijnlijk heb je het proces van oxidatie weleens in actie gezien. Wanneer je een appel in tweeën snijdt of schilt, zie je dat de appel bruin wordt. Dit is te wijten aan oxidatie. Op je huid vertaalt dit zich naar rimpels, fijne lijntjes en een slappe huid. Voordat vrije radicalen een ravage kunnen aanrichten in het lichaam, worden ze geneutraliseerd door anti-oxidanten.

Vrije radicalen zijn niet alleen een schoonheidsprobleem. Ze veroorzaken meer dan alleen rimpels, fijne lijntjes en een ongezonde huid. De American Dietetic Association verklaarde zelfs dat vrije radicalen een rol kunnen spelen bij hart- en vaatziekten, kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen. Dus als je de ontwikkeling van huidveroudering wilt vertragen en je risico op hart- en vaatziekten, kanker en andere medische aandoeningen wilt verlagen, zul je de aanvoer van anti-oxidanten in je lichaam continu moeten aanvullen.

Tal van voedingsmiddelen bevatten anti-oxidanten, zoals vitamine A, vitamine C, vitamine E, selenium, bètacaroteen, luteïne en lycopeen. Vruchten en groenten zitten van nature hier boordevol mee, net zoals noten en granen. Sommige soorten vlees, gevogelte en vis zitten er ook vol mee.

Anti-oxidanten om huidveroudering te bestrijden

Als je huidveroudering wilt vertragen, zul je anti-oxidanten in je huidverzorging moeten opnemen. Het is een krachtig anti-aging wapen, vooral tegen de schadelijke effecten van de UV-stralen van de zon. Inmiddels zul je wel al weten dat de nummer een boosdoener van huidveroudering de UV-stralen van de zon zijn. Anti-oxidanten beschermen de huid van binnenuit door de cellen te beschermen tegen beschadigingen. De meest krachtige anti-oxidanten, vitamine A, C en E, beschermen de cellen niet alleen tegen vrije radicalen, maar bevorderen ook de groei van cellen en weefsel, en helpen het lichaam bij het herstelproces. Omdat de huid constant vervelt en cellen opnieuw aanmaakt, is dit erg nuttig.

Anti-oxidanten in Arganolie

Een van de redenen waarom Arganolie wordt geprezen als een van de meest krachtige anti-aging wapens, is vanwege het hoge gehalte aan anti-oxidanten. De olie bevat anti-oxidanten, zoals vitamine E, carotenoïden, ferulinezuur, polyfenolen en squaleen.

Ga serieus aan de slag met je anti-aging door anti-oxidanten in je arsenaal op te nemen via huidverzorgingsproducten, zoals Arganolie, en door het eten van voedingsmiddelen die boordevol anti-oxidanten zitten.

Deel dit artikel over Anti-Oxidanten met je vrienden! Sharing is caring!