Hier Zijn Top Tips van Deskundigen Voor de Huid!

Hier Zijn Top Tips van Deskundigen Voor de Huid!

Mensen die de tijd nemen om hun huid te verzorgen, weten naar wie ze moeten luisteren voor advies — hun dermatoloog. In het geval je je dagelijkse schoonheidsverzorging nu pas serieus begint te nemen en de verloren tijd wilt inhalen, zijn hier de top 5 tips die dermatologen adviseren aan hun patiënten.

 1. Hydrateer dagelijks
  Er is een reden waarom je je favoriete lotion direct zou moeten opsmeren na een bad. De reden hiervan is om vocht vast te houden. Vocht is belangrijk om de huid zacht te houden en je er jong uit te laten zien. Het kan zijn dat je dit nu voor lief neemt, maar wacht maar eens tot je de leeftijd bereikt dat je rimpels een zorg worden. Een droge huid verergert rimpels. Tegenwoordig zijn er diverse vochtinbrengers op de markt, maar veel dermatologen raden het gebruik van biologische producten aan, zoals Arganolie. Deze wonderolie uit Marokko zal niet alleen je huid hydrateren, het zal het ook beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren. Het gebruiken van producten met agressieve chemicaliën kan leiden tot een toename van het aantal vrije radicalen die een aanslag plegen op cellen en daarmee veroudering versnellen. Het geweldige van Arganolie is dat het geen agressieve chemische stoffen bevat.
 2. Zonnebrandcrème opsmeren
  Na het hydrateren, moet je er ook voor zorgen dat je een zonnebrandcrème opsmeert. Dit is de enige manier om je huid te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Controleer of je zonnebrandcrème ten minste factor 30 heeft. Het moet ook een breed spectrum zijn, omdat je huid beschermd moet worden tegen zowel de UVA- als UVB-stralen.
 3. Ga niet onder de zonnebank
  De reden dat wij je adviseren om niet zonder zonnebrandcrème naar buiten te gaan, is om je te beschermen tegen UV-stralen die de huid beschadigen en zelfs kanker veroorzaken. Door het gebruiken van de zonnebank stel je jezelf als het ware bloot aan de schadelijke stralen van de zon. Gebruik in plaats daarvan bruinende lotions, en smeer tevens je zonnebrandcrème op als je die gebruinde gloed wilt hebben. Het is de veiligste manier om dat mooie kleurtje te krijgen zonder je gezondheid op het spel te zetten.
 4. Gebruik dagelijks een conditioner
  Sommige mensen kunnen te druk zijn om een conditioner te gebruiken, maar dermatologen raden aan dat je tijd maakt om deze regelmatig na het wassen op te smeren. Je kunt je haar ook regelmatig verwennen met essentiële oliën die de haargroei bevorderen. Arganolie bijvoorbeeld, zit boordevol vitamine E die precies dit doet en nog veel meer.
 5. Eet gezond, leef op de juiste manier
  Gezond eten is de sleutel tot mooi haar en een mooie huid. De voedingsstoffen die je huid en haar nodig hebben, zijn al aanwezig in voedingsmiddelen, dus voor een optimaal resultaat hoef je alleen nog maar goed te eten. Gezond eten betekent ook op de juiste manier leven. Geen enkele hoeveelheid gezonde voeding kan het opnemen tegen de giftige stoffen die je inademt elke keer als je een sigaret rookt. Het overmatig drinken van alcohol is net zo slecht, omdat het je lichaam uitdroogt. Water is van vitaal belang, om ons lichaamssystemen goed te laten functioneren.
Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!