Het Immuunsysteem Van Je Kind Verbeteren

Het Immuunsysteem Van Je Kind Verbeteren

Elke ouder weet dat de gezondheid van je kind van onschatbare waarde is. Voor je kind zorgen en het gezond houden is met geen goud te koop. En daarom zou elke ouder meer moeten weten over het immuunsysteem van een kind en, belangrijker nog, hoe je dit kunt verbeteren. Wat is nu precies dat immuunsysteem en hoe werkt het? Wat kun je doen om het beter te laten werken en je kind gezond te houden? Lees verder en leer meer over het immuunsysteem.

Het Immuunsysteem
In elk levend wezen is een biologisch systeem werkzaam dat ziektes, ziektekiemen en kankercellen bestrijdt. Dit noemen we het immuunsysteem. Om ziektes te bestrijden heeft elk mens een goed werkend immuunsysteem nodig. Als je kind vaak ziek is, of als je bang bent dat dat een keer gaat gebeuren, is het nodig het immuunsysteem van je kind te verbeteren.

Manieren om het immuunsysteem van je kind te verbeteren

  • Vitamine C – bovenaan de lijst voor het verbeteren van het immuunsysteem bij kinderen staat vitamine C. Het zit in veel natuurlijke groenten en fruit. Je kunt ook voor weinig geld vitamine C tabletjes kopen voor je kinderen. Vitamine C is vandaag de dag zelfs in kauwvorm te koop. Kinderen onder 6 jaar hebben 250 mg nodig. Volwassenen zouden 500 mg of meer per dag moeten nemen. Vitamine C bevordert de aanmaak van witte bloedlichaampjes in het lichaam. Deze witte bloedlichaampjes bestrijden infecties en helpen daardoor het immuunsysteem. Vitamine C is met name goed voor de antistof die het oppervlak van cellen verstevigt (interferon) zodat virussen niet kunnen binnendringen.
  • Vitamine E – Vitamine E is een andere belangrijke factor voor een gezond immuunsysteem. Het stimuleert de productie van cellen die ziektekiemen en kankercellen doden. Het is dus verstandig om genoeg vitamine E in je lichaam te hebben zodat deze afweercellen nog sterker worden en zo het lichaam gezond houden. Vitamine E staat er daarnaast om bekend dat het de cholesterol verlaagt en het tempo van ouder worden vertraagt. Vitamine E zit in veel natuurlijke voeding, maar ook hier zijn tabletten voor te koop. Je kunt natuurlijke olie zoals Arganolie (culinaire variant) aan je maaltijden toevoegen voor vitamine E. Arganolie bevat hoge concentraties vitamine E, en deze olie helpt je lichaam dus ziektes te bestrijden.
  • Omega 3 vetzuren. Niet alleen goed voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Hiermee heb je minder last van ademhalingsproblemen en een betere gezondheid. Je kunt Omega 3 tabletten kopen maar het zit ook in verse en gezonde vis. Leer je kinderen vis te eten zoals zalm, tonijn, sardines en makreel. Hoe meer ze hiervan eten, hoe meer Omega 3 ze in hun lichaam krijgen en hoe sterker hun immuunsysteem zal zijn.

Om het immuunsysteem van je kind te verbeteren heb je gezonde voeding nodig en soms wat extra pilletjes. Hou het immuunsysteem van je kind gezond zodat ze minder vaak school missen.

Deel dit artikel over het immuunsysteem van kinderen met je vrienden! Sharing is caring!