Bestrijden van Rimpels met Voedingsmiddelen!

Bestrijden van Rimpels met Voedingsmiddelen!

Toen artsen zeiden dat we er geweldig uit kunnen zien door het eten van de juiste voeding, wist ik niet dat ze bedoelden dat voeding zelfs beter kan zijn dan de anti-verouderingsproducten en supplementen op de markt. In het geval je net zo geschokt bent als ik, jawel, het is waar.

Artsen dringen erop aan dat huidverzorgingsproducten en supplementen als aanvulling dienen op onze voeding, en niet andersom. Ze leggen uit dat voedingsstoffen uit huidcrèmes vaak niet volledig worden geabsorbeerd door de huid, in tegenstelling tot de voedingsmiddelen van voedsel dat je hebt gegeten. Bovendien kunnen supplementen nog steeds niet dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen en voordelen bieden als onze dagelijkse maaltijden.

Als je, net zoals ik, al hebt besloten om je prioriteiten juist te stellen, dan kun je nu beter een pen en papier bij de hand nemen. Zet het volgende op je boodschappenlijstje en vergroot het natuurlijke anti-verouderende vermogen van je lichaam.

Marokkaanse Arganolie
De laatste tijd wordt er veel gesproken over cosmetische Arganolie. De reden? Van deze wonderolie uit Marokko wordt gezegd dat het de celregeneratie kan stimuleren, wat een zeer belangrijk proces is als je er jong wilt blijven uitzien en je jezelf jong wilt blijven voelen. En culinaire Arganolie doet precies dat! Deze olie, ook wel bekend als het vloeibare goud, zit boordevol essentiële vetzuren en vitamines die onze cellen nodig hebben. Als we ouder worden, worden onze cellen vaak vervangen door zwakkere cellen. Dit is de reden waarom we ouder worden, en waarom we ons ouder voelen en er ouder uitzien. Door de nieuwe cellen te voeden met de voedingsstoffen die ze nodig hebben en zelfs nog meer, zal regeneratie optreden. In het geval je je afvraagt hoe je kunt profiteren van de voordelen van deze olie, besprenkel je jouw salade of gegrilde kip net voor het opdienen met deze olie.

Ben je na het lezen dat dit artikel benieuwd hoe je arganolie precies moet gebruiken als anti aging product? Kijk dan hier ons Youtube filmpje waarin wij stap voor stap uitleggen hoe je arganolie het best kunt gebruiken.

Bosbessen
Net zoals Arganolie zitten bosbessen boordevol anti-oxidanten die net zo belangrijk zijn voor het tegengaan van veroudering. Vrije radicalen stelen van onze gezonde cellen, waardoor we sneller oud worden. Anti-oxidanten bieden deze vrije radicalen precies wat ze nodig hebben, voordat ze van onze cellen gaan stelen.

Chocolademelk
Jawel, chocolademelk is niet alleen voor kinderen. Drink dagelijks cacaodrankjes die rijk zijn aan flavonoïden en je zult al snel een toename van de bloedtoevoer naar de huid zien. Je zult ook merken dat je huid er meer gehydrateerd uitziet, met verminderde sporen van droogheid en schilfers.

Aardbeien, guava en kiwi
Drie vruchten die zeer verschillend smaken en één gemeenschappelijke, kritische vitamine bieden bij het bestrijden van veroudering –vitamine C. Een studie heeft aangetoond dat vitamine C-rijk voedsel kan leiden tot minder rimpels en droogte.

Oesters
Niet iedereen kan oesters waarderen, maar alles kan geleerd worden, toch? Je kunt je smaakpapillen maar beter laten wennen aan deze prachtige bronnen van zink. Zink is zeer belangrijk voor de productie van collageen. In het geval je niet weet wat collageen doet, het geeft onze huid vorm en structuur. Zonder zink, zal onze huid gaan inzakken.

Tomatenpuree
Tomaten zijn rijk aan lycopeen. Maar studies hebben aangetoond dat gekookte tomaten nog meer doen door het stimuleren van de opname van lycopeen, wat de huid helpt te beschermen tegen schade van de zon.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!