Hemelse Doe-Het-Zelf Verwennerij voor Je Voeten

Makkelijke en Toch Hemelse Doe-Het-Zelf Verwennerij voor Je Voeten

Na een vermoeiende dag is een pedicure een weldadige behandeling. Veel mensen denken dat het niet meer dan dat is, een beetje verwennerij. Maar de Amerikaanse Podiatrische Medische Associatie laat weten dat een pedicure veel meer is. Ieder dag zetten de bezige bijtjes onder ons meer dan 8.000 voetstappen en deze voetstappen brengen in totaal zo’n 60.000 kg druk op voeten en tenen. Een pedicure is een geweldige manier om voeten, tenen en teennagels te verlichten van de zware aanslagen die die elke dag te verduren krijgen.

Als je geen tijd of geld hebt om naar een salon te gaan kun je je voeten ook thuis zelf verwennen. Hier zijn een paar makkelijke doe-het-zelf verwennerij ideeën waar je voeten en teennagels erg blij van zullen worden.

Makkelijke Thuisverwennerij voor Je Voeten

Je zult verbaasd staan hoe makkelijk en effectief deze tips voor de thuisverwennerij zijn. Je maakt er je voeten blij mee en je portemonnee nog blijer!

Doe-Het-Zelf Behandeling voor Eelt
Ga in je koelkast op zoek naar verse aardbeien. Als je er geen in huis hebt stop dan op weg naar huis van het werk even bij de plaatselijke groenteboer. Koop er zoveel dat je 250 ml vers geperste aardbeien kunt maken. Je hebt ook 2 ons basterdsuiker en ongeveer 2 eetlepels Arganolie nodig. Arganolie, ook wel Marokkaanse olie genoemd, zit vol met Vitamine E, essentiële vetzuren en Sterolen. Deze helpen de eelt op je voeten te verzachten en te hydrateren. De voedingsstoffen in Arganolie versterken ook je nagels en houden je nagelriemen gehydrateerd. Olijfolie werkt trouwens ook. Meng al deze ingrediënten en vermaal het mengsel totdat je een pasta-achtige substantie hebt.

Warm twee handdoeken op en hou deze bij de hand. Wrijf met je handen de aardbeienmix over je voetzolen en spoel die daarna af met water. Wikkel je voeten in de warme handdoeken zodat het vocht beter ingesloten wordt. Samen met de vochtinbrengende eigenschappen van Arganolie zal het zuur in de aardbeien helpen de harde eeltplekken op je voeten te exfoliëren.

Doe-Het-Zelf Diep Hydrateren
Warm in een schaal ongeveer 1¼ liter melk op en doe daar een paar eetlepels honing en één eetlepel essentiële lavendelolie in. In plaats daarvan kun je ook de Marokkaanse olie gebruiken. Smelt in de magnetron in een andere schaal ongeveer 3 ons chocola. Het beste neem je niet te zoete chocola. Als de chocola gesmolten is giet je daar een paar eetlepels honing en een paar eidooiers overheen. Goed mengen totdat je een pasta-achtige substantie krijgt.

Doe het eerste mengsel in een voetenbad en laat je voeten ongeveer 15 minuten in deze goedheid onderdompelen. Breng daarna de chocolade pasta op je voeten aan en laat ook die 15 minuten zitten. Spoel het mengsel met warm water af. Door de hydraterende eigenschappen van melk, de cacao boter in de chocola en de olie zal je huid gehydrateerd aanvoelen!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]