Hoe help je je haar de winter door? De 5 beste tips!

Blonde Vrouw Mooi Winter Haar

De winter staat voor de deur! Misschien begin je dat al te merken, aan je drogere huid, winterhanden, droge voeten of gebarsten lippen. Ook je haar heeft het in de winter vaak zwaar te verduren. Je merkt dit onder andere in de vorm van statisch haar en pluizige, doffe, droge lokken. Zowel de kou buiten als de droge, verwarmde lucht binnen zijn hier de oorzaak van. Gelukkig kun je hier iets aan doen. Help je haar mooi de winter door met de onderstaande 5 tips!

1. Zorg voor extra verzorging

In de winter is je haar vaak droger en kwetsbaarder dan in andere seizoenen. Dit vraagt dus om extra verzorging en bescherming. Gebruik bijvoorbeeld eens een conditioner die je niet hoeft uit te spoelen, zodat je haar de hele dag kan profiteren van een beschermend laagje. Of probeer eens natuurlijke olie! Vooral arganolie is fantastisch voor je haar. Het heeft een voedende en beschermende werking en helpt je haar vocht vasthouden. Een groot voordeel is bovendien dat het minder vet is dan bijvoorbeeld olijfolie. 1-4 druppels in je natte haar masseer doet al wonderen!

2. Beperk je haarstyling

Styling producten, zoals haarlak en mousse, kunnen je haar verzwaren en beschadigen, zeker als je ze combineert met stylingapparaten zoals de föhn, stijltang of krultang. Deze werken immers ook met hitte en hebben daardoor eveneens een uitdrogend effect. Probeer ze in de winter zoveel mogelijk te vermijden en houd als het echt niet anders kan, de temperatuur zo laag mogelijk.

3. Douche niet te heet!

Als het ’s ochtends koud en donker is, of als je uit de kou en duisternis buiten komt, is er niets heerlijker dan onder een gloeiend hete douche staan. Voor je haar is heet water echter redelijk rampzalig. Het droogt het alleen maar verder uit. Was je haar dus met warm, maar niet heet, water. Voel je je dapper, eindig je douche dan eens met koud water. Het klinkt niet erg aanlokkelijk, maar je haar zal je bedanken met een prachtige glans!

Haarverlies

4. Kies de juiste kam of borstel

Om je natuurlijke huidolie goed over je haar te verspreiden, is het goed om je haar zo nu en dan te borstelen. Doe je dit met de verkeerde borstel, dan loop je kans dat je haar afbreekt. De veiligste optie voor je haar is een borstel gemaakt van natuurlijk dierlijk haar, zoals varkenshaar. Deze maken je haar glad en glanzend, zonder het te beschadigen. Vermijd plastic borstels en kammen, want deze leiden tot statisch haar.

5. Probeer olietherapie

Om je haar eens grondig te voeden en te verwennen, is het slim om olietherapie uit te proberen. Hiervoor gebruik je eveneens natuurlijke olie, zoals arganolie, alleen in dit geval breng je een grotere hoeveelheid aan en laat je het goed inwerken door je haar een tijdje in een handdoek te wikkelen. Een wekelijkse oliekuur kan een wereld van verschil betekenen voor je lokken! Hier vind je een handig stappenplan voor een kuur met arganolie.

Ook in de winter gezonde lokken

De komst van de winter hoeft niet te betekenen dat jij de komende maanden moet rondlopen met droge, doffe en pluizige lokken. Je haardos heeft gewoon wat extra verzorging en bescherming nodig! Extra conditioner, olietherapie en af en toe en plens koud water doen wonderen. Ontzie je lokken ook een beetje, en vermijd uitdrogende stylingproducten en -apparaten. Zo help jij je haar de winter door! Welke tip ga jij uitproberen?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!