Heeft je Tiener Acne Problemen? Lees Verder Voor Oplossingen!

Heeft je Tiener Acne Problemen? Lees Verder Voor Oplossingen!

Heb je een zoon of dochter in haar/zijn tienerjaren? De tienerjaren zijn de jaren wanneer alles dramatisch is. Alles voelt aan als het einde van de wereld. En alsof het leven van een tiener nog niet moeilijk genoeg is, is dit ook nog eens de tijd dat puistjes opduiken. Als moeder wil je je kinderen altijd tegen alles beschermen, ongeacht hoe oud ze ook mogen zijn. En dit omvat ook dat je ze beschermt tegen de fysieke en emotionele littekenvorming van acne.

Moeders, jullie kunnen je tieners helpen beter om te gaan met acne. Als eerste zijn hier een aantal belangrijke dingen die je moet weten.

Acne, wat is dat?

Voordat je kinderen de pubertijd bereiken, moeten ze weten dat er een grote kans is op acne. Als kinderen in de tienerjaren terechtkomen, en de pubertijd ingaan, raken hun hormonen in de war. Hun veranderende hormoonspiegels in combinatie met de acne-veroorzakende bacteriën, die zich normaal gesproken op de huid bevinden, veroorzaken die vreselijke acne. En het lijkt erop dat acne bijna altijd uitbreekt op die momenten dat je er geweldig en mooi uit wilt zien. We hebben het over acne die net een dag voor het eindejaarsfeest, afstudeerfeest, een partijtje en andere belangrijke gelegenheden voor tieners uitbreekt.

Omgaan met acne

Tieners overleggen meestal met elkaar als het gaat om acne problemen. Maar het grootste deel van de tijd delen ze verkeerde informatie en ook verkeerde behandelingen over acne. Voordat acne zich ontwikkelt, is het beter dat je met je tieners praat over acne, hoe je puistjes voorkomt en hoe je ze kunt behandelen.

Voorkomen van acne

Moeders van tieners, hier zijn enkele dingen die je kunt doen om acne problemen en zorgen bij je tiener te voorkomen.

  • Zorg ervoor dat je een milde zeep zonder parfum koopt voor je tiener.
  • Vertel je kinderen hun gezicht nooit met body wash en slechts tweemaal per dag te wassen, een keer ‘s morgens en een keer ‘s avonds.

Behandelen van acne

Dit is wat je als moeder kunt doen als je tiener last krijgt van acne.

  • Voor lichte tot matige acne kun je Marokkaanse Arganolie kopen en je tiener deze regelmatig op het gezicht laten smeren, eenmaal ‘s ochtends en eenmaal voor het slapen gaan. Marokkaanse Arganolie bevat vitamine E die de gezondheid van de huid stimuleert en acne littekens kan voorkomen. Het bevat ook essentiële vetzuren die de talgproductie reguleren. Tieners hebben gewoonlijk last van een vette huid. Hierdoor kan acne verergeren, omdat talg een voedingsbron is voor de acne-veroorzakende bacterie.
  • Je kunt ook naar de apotheek gaan en een vrij verkrijgbaar product voor acne kopen dat benzolperoxide bevat. Smeer het medicijn direct op de puistjes van je tiener. Dit medicijn lost het probleem meestal op.
  • Het is ook goed om met je tiener naar de dermatoloog te gaan. De huidarts kan de acne beoordelen en medicatie, ofwel pillen of crèmes, aanbevelen. Zorg ervoor dat je tiener het advies van de dermatoloog opvolgt over het opsmeren of innemen van voorgeschreven medicatie tegen acne.
  • Maak voor je tieners maaltijden boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor de huid. Bladgroenten en vis bevatten anti-oxidanten en essentiële vetzuren die ontzettend goed zijn voor de huid.
Deel dit artikel over tiener acne met je vrienden! Sharing is caring!