Heb je Echt Geen Tijd om Regelmatig te Gaan Sporten?

Heb je echt geen tijd om te sporten?

Regelmatig sporten is enorm goed voor je gezondheid. Het stimuleert je immuunsysteem, verbetert de circulatie, reduceert het risico op hart- en vaatziekten, verlicht stress, en het helpt je huid er mooier uit te zien. Met al deze immense gezondheidsvoordelen van regelmatig sporten, is het heel verrassend dat veel mensen dit nog steeds niet doen.

Het meest gebruikte excuus is: “Ik heb geen tijd”. Het is waar dat veel mensen een druk leven hebben, maar het moet toch mogelijk zijn om 30 minuten tot een uur te sporten, of is dat echt een onmogelijke opgaaf? Of gebruiken de meeste mensen gewoon dit handige excuus? En omdat veel mensen dit excuus gebruiken, gaat het lijken alsof het waar is.

Omdat we een nieuw jaar begonnen zijn, kun je iets nieuws proberen of jezelf misschien uitdagen om een aandachtspunt te maken van minstens 30 minuten per dag sporten.

Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om elke dag minstens 30 minuten te sporten.

Word ten minste 40 minuten eerder wakker.
Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen als je minstens 40 minuten eerder wakker wordt dan gebruikelijk. Je kunt de eerste 5 minuten besteden om jezelf wakker te maken. Nu heb je nog 35 minuten over. Dat is genoeg tijd om een sportsessie in te lassen. Je kunt buiten een half uur gaan rennen. Als het te koud is, te donker of als je gewoon niet buiten wilt sporten, doe dan wat oefeningen binnenshuis. Doe wat rekoefeningen, crunches en lunges. Als je geen idee hebt wat je tijdens je sportsessie moet doen, dan zijn er tal van sport-Dvd’s die je kunt kopen of huren, die je gewoon kunt afspelen en volgen.

Als je werk op 30 minuten loopafstand van je huis ligt, wandel dan naar je werk. Als je een fiets hebt, pak dan de fiets. Je kunt het beste de goede fietsroutes naar je werk uitpluizen en natuurlijk ervoor zorgen dat je fiets goed werkt voordat je hiermee van start gaat.

Neem de trap.
Ja, de lift is gemakkelijk, vooral als je iets draagt dat heel zwaar is. Maar de meeste mensen zijn gewoon te lui en nemen daarom de lift, zelfs als we maar een paar trappen moeten lopen. Als je op de tweede, derde of vierde verdieping werkt, waarom neem je dan niet de trap? Als je ergens op een 20ste verdieping werkt, dan is het ook een goed idee om na je werk de trap te nemen. Je kunt altijd nog de lift nemen als je te moe wordt.

Fiets of wandel naar de supermarkt en neem een rugzak mee.
Als je wekelijks je boodschappen doet, dan is dit een geweldige kans om wat lichaamsbeweging te krijgen. In plaats van met de auto naar de winkel te gaan, pak je de fiets of ga je te voet. Het is een goed idee om een rugzak mee te nemen, zodat het gemakkelijker is om alles wat je gekocht hebt mee naar huis te dragen.

Dus als jij altijd zegt dat je geen tijd hebt om te sporten, probeer dan deze tips.

Deel dit artikel over Sporten met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]