Nagelverzorging Handleiding Handig Voor de Winter!

Handige winter nagelverzorging handleiding

Als de winter is aangebroken, zul je je nagels nog beter moeten beschermen. Het dragen van wanten tijdens het koude seizoen is een manier om de nagels te beschermen. Maar, dit zou niet de enige bescherming moeten zijn die je je nagels biedt. Hier zijn enkele tips over hoe je de hele winter lang gezonde en mooie nagels kunt hebben.

Er zijn veel dingen die leuk zijn aan de winter. Warme chocolademelk, lekker thuis bij de kachel en sneeuwbalgevechten zijn absoluut populair als de temperatuur daalt. Maar de winter brengt ook een aantal dingen met zich mee waar we niet al te blij mee zijn. Eén van deze dingen is het hebben van ruwe nagels en nagelriemen. De droge lucht die de winter met zich meebrengt, kan te agressief zijn, in het bijzonder voor je handen. Dus is het beter dat je ervoor zorgt dat je handen en nagels worden beschermd.

Waarom je nagels niet van de winter houden
De reden waarom je nagels niet van de winter houden, is vanwege het vochtverlies. Een dermatoloog in New York City, genaamd Erin Gilbert, zei dat gezonde nagels gemiddeld 18% water bevatten en omdat je nagels tijdens het winterseizoen voortdurend worden blootgesteld aan extreme temperaturen (van vriestemperaturen buiten, naar warme en droge lucht van de binnenverwarming en vice versa), raken ze uitgedroogd. Droge en vochtarme nagels scheuren, breken en splijten gemakkelijk.

Afgezien van de extreme temperaturen kunnen je gewoonten in de winter ook een rol spelen bij de vraag waarom je nagels droog worden. Als je ervan houdt om lang in bad te liggen of onder de douche te staan, dan zal het warme water je nagels beroven van vocht. Als je nog steeds producten gebruikt die je nagels kunnen uitdrogen, nagellak removers met aceton en handontsmetters met alcohol in de ingrediënten, dan zullen je nagels gemakkelijk uitdrogen. Afwasmiddel bevat ook agressieve chemicaliën die de nagels zullen uitdrogen. Zorg ervoor dat je rubberen handschoenen draagt als je de afwas doet.

Hydrateer je nagels
Tijdens de koude winterdagen zul je altijd een handige vochtinbrenger nodig hebben om je nagels vochtig te houden en goed te hydrateren. Niet alleen de huid heeft de aandacht en verzorging nodig van krachtige vochtinbrengers, je nagels ook. Je nagels zijn afgeplatte dode cellen met keratine, en vochtinbrengers hebben het vermogen om je nagels soepel en flexibel te maken, waardoor ze minder kans hebben om te breken of te beschadigen.

Elke dag je nagels hydrateren is geweldig, maar je zou ook minstens eenmaal per week een intensieve hydraterende behandeling voor je nagels moeten doen. Week je nagels ten eerste voor zo’n minuten in lauwwarm water met een paar druppels etherische olie. Droog je handen en nagels af en smeer je nagels vervolgens in met een etherische olie van jouw keuze. Als dit klaar is, trek je voor een uur een paar katoenen handschoenen aan om het vocht te laten intrekken!

Arganolie
Een geweldig product voor je nagels is Marokkaanse Arganolie. Deze olie zit boordevol voedingsstoffen die het vermogen hebben intens te kunnen hydrateren, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Vitamine E zal de nagels ook sterker maken.

Ben je ook benieuwd hoe je arganolie als nagelverzorging kunt gebruiken? Bekijk dan hier onze instructievideo

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.