Het Goede Vet Kan Je Haarproblemen Oplossen

Het Goede Vet Kan Je Haarproblemen Oplossen

Zodra een haar je hoofd uitkomt is die dood. En waarom zouden we zoveel moeite, tijd en geld stoppen in de verzorging van iets wat toch al dood is? Maar of je het nu leuk vindt of niet, of je er goed uitziet wordt vaak afgemeten aan hoe je haar zit en hoeveel je er nog van op je hoofd hebt. Haar is een belangrijk onderdeel van schoonheid.

Wie wil er nu saai, levenloos en uitdunnend haar? Niemand blijkbaar. Mensen gebruiken shampoo, conditioners en een hele batterij aan haarverzorgingsproducten om hun kapsel gezond en fraai te houden en haarproblemen op te lossen. Wat nu als de oplossing van je haarproblemen in werkelijkheid eenvoudiger is?

Het haar op je hoofd

Het enige deel van je haar dat leeft is de follikel. Haarfollikels heb je overal op je lichaam behalve op je handpalmen, oogleden, lippen en voetzolen. De follikel ligt onder de huid en drukt de haarschacht de huid uit. De haarschacht is bedekt met een laagje olie dat naast de follikel wordt aangemaakt. Deze olie houdt de haarstrengen gesmeerd en zacht. Het beschermt je haar ook tegen de elementen en houdt het soepel en sterk.

Je dieet en je haar

Als je dieet je haar niet de juiste voedingsstoffen geeft, met name vet, komt de haarschacht er droog, broos en breekbaar uit. Ook als je de verkeerde vetten eet krijgt je haar niet die olie die voorkomt dat het droog en broos wordt.

Je haar bestaat uit proteïnes die keratine genoemd worden en die de haar kracht geven. Maar zonder de juiste vetten geeft keratine niet de nodige bescherming tegen uitdroging en broosheid. Om een nieuwe haar gezond en sterk te maken heeft een haarfollikel de juiste vetten nodig.

Een keratine behandeling kan je haar een enorme boost geven en er zijn speciale keratine behandelingen voor ieder haartype maar hoe kies je de Beste Keratine Behandeling voor Jouw Haartype? In onze uitgebreide blog leggen wij je hier alles over uit.

De juiste vetten zorgen voor gezond en sterk haar

Essentiële vetten staan bekend als natuurlijke moisturizers. Deze vetten geven vocht van binnenuit en zorgen dat er genoeg olie wordt aangemaakt voor de nieuwe haar wanneer die uit de follikel komt. De olie houdt de haarschacht vochtig en gezond waardoor haarproblemen uitblijven.

Essentiële vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetten. Je moet deze vetten uit je voeding halen omdat het lichaam ze zelf niet kan aanmaken. Breng via het juiste voedsel extra essentiële vetten in je dieet. Vis, noten en lijnzaadolie zijn goede bronnen van essentiële vetzuren. Een andere goede bron van meervoudig onverzadigde vetzuren is Arganolie uit Marokko. Deze olie zit ook vol met anti-oxidanten die je haar jong houden.

Een gebrek aan essentiële vetten in je dieet kan tot droog haar leiden. Droog haar wordt makkelijk zwak en breekbaar en kan uiteindelijk uitvallen. Misschien lijkt kaalheid nog erg ver weg, maar toch is dit een reële mogelijkheid. Let op wat je eet en zorg ervoor dat je binnenkrijgt wat je nodig hebt voor een gezonde haargroei.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]