De beste haarverzorgingstips voor in de lente

Mooi haar tijdens de lente

Herken je dit: Ik ben heel blij dat het weer lente wordt, maar mijn haar lijkt het daar niet mee eens te zijn. Het pluist, wil niet in model zitten en mist zijn natuurlijke glans. Benieuwd waardoor dit kwam, ben ik op onderzoek uit gegaan. Wat blijkt; het komt bij veel meer vrouwen voor dat de seizoensverandering impact heeft op hun haar. Dit heeft met name te maken met de overgang van koud en droog weer, naar meer warme en vochtige lucht. Wat je daar het beste tegen kunt doen, lees je in dit artikel.

7 tips voor haarverzorging tijdens de lente

1. Ga naar de kapper

De winterperiode is heftig voor je haar. De koude, droge lucht droogt je punten flink uit. Zodra de lente begint, is het daarom een goed idee om naar de kapper te gaan en die dode punten eruit te laten knippen. Zo begin je het nieuwe seizoen met een frisse coupe.

2. Was je haar niet te veel

Probeer je haar zeker niet elke dag te wassen. Een beetje natuurlijke olie in je haar is namelijk heel belangrijk. Het houdt je haar gezond en sterk. Vooral voor de dames met krullen zorgt te veel wassen (en met je vingers door je haar gaan) ervoor dat je haarwortels in de war raken en je krullen helemaal raar gaan doen.

3. Gebruik veel conditioner

De lucht is tijdens de lente opeens veel vochtiger en dat is een ramp voor eigenlijk elk haartype. Je kunt hiermee het beste de strijd aangaan door een goede conditioner te gebruiken. Kies tijdens de lente een lichtere conditioner dan je in de winter gebruikt en je zult merken dat je haar veel rustiger wordt.

4. Pas op met borstelen

Voor iedereen met dun haar of juist krullend haar, is het belangrijk niet te veel te borstelen. Hoe heerlijk het ook is om die kam lekker door je haar te halen, doe het niet. Je krullen raken in de war en je kwetsbare haar heeft een grote kans af te breken. Borstel dun haar zeker niet als het nat is, dan is het extra breekbaar.

Glanzend Haar

5. Wees voorzichtig met nat haar

Nat haar in een tulband wikkelen is wat we waarschijnlijk allemaal doen. Maar wat je eigenlijk doet, is kwetsbaar, nat haar met een grove handdoek in de knoop draaien. Niet zo goed dus. Koop een microvezel handdoek en je zult merken dat je haar veel minder afbreekt.

6. Fix je haar met hairspray

De combinatie van wind en een hogere vochtigheid zorgen ervoor dat je haar ongecontroleerd kan gaan pluizen. We snappen ook dat niet iedereen fan is van hairspray. Gelukkig is daar een perfecte oplossing voor: Spray hairspray op een dubbelgevouwen tissue en dep dat over je pluishaartjes.

7. Gebruik arganolie

Kies voor natuurlijke haarverzorging! Arganolie is een heerlijk voedende olie waar je haar dankbaar gebruik van zal maken in de lenteperiode. De anti-oxidanten in de olie helpen je haar te herstellen.

Dat is goed nieuws, want in de wintermaanden hebben je lokken het flink te verduren gehad. Gebruik, afhankelijk van je haartype, de olie in je hele haar of slechts in de punten.

In onze instructievideo hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je arganolie het beste als haarverzorging kunt gebruiken:

Wat zijn jouw favoriete tips voor haarverzorging in de lente? Laat het ons hieronder weten!