Haarverzorging: Laten We Het Eens Hebben Over Haartermen

Haarverzorging Laten We Het Eens Hebben Over Haartermen

Hoe goed ken jij termen die worden gebruikt bij het beschrijven van natuurlijk haar? Wil je graag een beter inzicht krijgen in deze ‘haartermen’? Lees verder!

Big Chop – Deze term wordt gebruikt wanneer een groot deel van het haar tot aan de nieuwe haargroei wordt afgeknipt. Veel mensen die hun haar hebben gerelaxed of mensen met beschadigd haar kiezen hiervoor. De Big Chop, ook wel BC genoemd, verwijdert de relaxer of de beschadigde delen van het haar.

Braids (vlechtjes) – Gewoonlijk worden vlechtjes in de vorm van tarwestengels en in verschillende groottes gemaakt. Voor degenen die zich afvragen hoe je vlechtjes maakt, vlechtjes worden met drie strengen haar gemaakt die met behulp van een bepaald patroon met elkaar worden verweven.

Braid-Out (ontvlechten) – Als je de braid-out stijl hebt, dan worden de ingevlochten vlechtjes uit het haar verwijderd, waardoor het haar een krullend patroon krijgt.

Cornrows (invlechten) – De cornrow stijl betekent dat de vlechtjes aan de hoofdhuid vastzitten. Meestal zijn ze verticaal, maar niet altijd.
Co-Washing – Wat betekent deze term? Dit betekent simpelweg dat je een conditioner gebruikt om je haar te wassen in plaats van shampoo. Co-washing is gewoonlijk aanbevolen voor mensen met droog haar, omdat conditioners erg goed zijn in het vasthouden van vocht. Co-washing doe je net zoals je je haar normaal wast (zonder de shampoo natuurlijk).

Curl Pattern – Dit verwijst naar het patroon van het natuurlijke haar van iemand. Krulpatronen verschillen van de ene persoon tot de andere. Sommige mensen hebben hun haar stevig opgekruld in een a z-vormig patroon terwijl anderen patronen hebben die lijken op stevig gekrulde spiralen. Er zijn een aantal krulpatronen met losse spiralen en sommige zijn met golven.

Dreadlocks – Dreadlocks heb je wanneer het haar wordt gedraaid en in elkaar geknoopt. Hierdoor ontstaat een strak gedraaid kapsel dat vaak op touw lijkt. Dreadlocks wordt vaak afgekort en aangeduid als “Locs”.
Flat Twists – Flat twists zijn aan het hoofd bevestigd. Deze twists lijken op cornrows, maar flat twists worden gevormd met twee lokken haar in plaats van drie.
Haar Stretching – Haar stretching is een methode die je in staat stelt je haar iets langer te maken. Deze methode maakt een deel van je golvende haar recht en voegt zo lengte toe aan je haar. Er zijn producten die krulpatronen langer kunnen maken en dus lengte aan het haar kunnen toevoegen. Een van de meest eenvoudige haar stretching technieken is om een föhn op de lage stand te gebruiken en deze op de haarwortels te richten.

Shingling – Als je niet bekend bent met deze term, het verwijst gewoon naar het toepassen van een conditioner, olie of gel en crème op pas gewassen natuurlijk haar en vervolgens je vingers, een kam of borstel te gebruiken om het krulpatroon van het haar uit te rollen of te definiëren. Shingling wordt gedaan als het haar nog nat is.
Dit zijn een aantal van de haartermen die vaak worden gebruikt. In onze toekomstige artikelen zullen we dieper ingaan op natuurlijke haartermen.

Bekijk onze youtube video hier waarin wij uitleggen hoe je arganolie het beste als haarverzorging kunt gebruiken:

Deel dit artikel over haarverzorging met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]