5 tips om je Haar te Verzorgen tijdens de Zomermaanden

Bescherm je Haar tegen de Zon

De zomerzon is heerlijk, maar je weet vast dat de zon niet alleen maar voordelen met zich meebrengt. Je huid bescherm je daartegen met een goede zonnebrandcrème en ’s avonds een lekkere aftersun. Maar ook je haar moet in bescherming worden genomen. Net als je huid kan ook je haar beschadigen en uitdrogen als jij lange tijd lekker in de zon bent geweest. Ook chloor en zout zijn niet optimaal voor je mooie lokken. Daarom vandaag 5 essentiële tips voor haarverzorging in de zomer en een lekkere conditioner je zelf kunt maken.

1. Bedek je haar

Je haar kun je het makkelijkst beschermen door het te bedekken. Een sjaal of een hoed houden de schadelijke uv-stralen tegen én zorgen ervoor dat je hoofdhuid vocht beter kan vasthouden, waardoor je uitdroging voorkomt. Waar wacht je nog op? Dit is het excuus om een schitterende hoed voor jezelf te kopen!

2. Vermijd hitte

De zomerzon is al warm genoeg, beperk verdere hitteschade aan je haar door zo min mogelijk te föhnen, krullen en stijlen. Als het lekker warm is buiten is je haar toch zo droog, scheelt ook nog eens tijd!

3. Doe je haar vast

Een dag op het strand is heerlijk, maar je haar is alle kanten opgewaaid en zit ’s avonds helemaal in de knoop. Door de zon is je haar uitgedroogd, dus als je het wilt uitborstelen trek je gemakkelijk alles kapot. Voorkom deze ellende en doe je haar vast in een staart of vlecht.

4. Minder wassen

De rest van het jaar was je misschien elke dag je haar, in de zomer kun je dat beter niet doen. Wassen droogt je haar namelijk uit. Was je haar in ieder geval niet voor je gaat zwemmen. Je haar heeft dan zijn natuurlijke bescherming tegen het zout of chloor hard nodig!

Behandelen met Arganolie

5. Drink genoeg

Door een dag lekker buiten te zijn zweet je veel vocht uit je lichaam. Dit moet je ook weer aanvullen. Alle tips die hierboven staan hebben geen nut als je niet genoeg drinkt.

6. Maak zelf je haarverzorgingsproducten

DIY conditioner

Veel verzorgingsproducten zitten vol met chemische middelen die erg belastend zijn voor je haar. Juist in de zomer moet je de verleiding je haar vol te smeren met dure middeltjes weerstaan. Probeer in plaats daarvan eens deze conditioner zelf te maken. De natuurlijke ingrediënten voeden en verzorgen je haar uitbundig.

Ingrediënten:

  • 100 g mayonaise
  • 25 ml olijfolie
  • 25 ml arganolie
  • 1 eigeel

Bereiding:

Laat eerst de mayonaise op kamertemperatuur komen. Meng dan alle ingrediënten in een grote kom.

Gebruiken:

Smeer je haar rijkelijk in met je conditioner, wikkel het in een handdoek en laat het 20 minuten intrekken. Daarna spoel je je haar goed uit met lauwwarm water. De ingrediënten van deze conditioner zorgen ervoor dat jouw haar een flinke dosis vocht binnenkrijgt. Ook helpt de arganolie je hoofdhuid weer te herstellen door de hoge dosis anti-oxidanten.

Wil je ook meer weten over hoe je zelf haarmaskers kunt maken van natuurlijke ingrediënten? Ontdek het beste Haarmasker voor jouw Haartype.

Je hebt natuurlijk niet altijd de tijd helemaal zelf deze conditioner te maken. Kneed dan, als je een dag buiten bent geweest, in ieder geval een paar druppels arganolie door je haar.

Arganolie voedt uitgedroogd haar. Daarnaast helpt het schade door de zon te beperken. Als je snel last hebt van vet haar, gebruik de olie dan alleen in de puntjes.

Heb je met het warme, vochtige weer last van pluizig haar? Doe een paar druppels arganolie door je haar voor je de deur uitgaat en je haar ziet eruit alsof je net van de kapper komt!

Wat doe jij om je haar te beschermen in de zomer? Laat het weten!