Hoe overleeft je haar de winter?

Lang Haar In De Winter

De koudere wintermaanden staan weer voor de deur. Dat betekent: meer zorg en aandacht voor je haar. Wat zijn de problemen voor het haar? Wat wil je als vrouw voorkomen dat er met je haar gebeurt? Wij sommen vijf handige tips op die ervoor zorgen dat jouw haar ongeschonden de winter doorkomt.

Gebruik een goede moisturizer

Een van de belangrijkste dingen die je voor je haar kunt doen, is het goed voeden. Lage temperaturen zorgen ervoor dat het haar droog wordt, wat betekent dat het kan gaan pluizen en snel statisch wordt. Zorg er dus voor dat je het haar elke week goed voedt met arganolie. Je kunt arganolie als conditioner gebruiken, als intensief haarmasker, of als serum voor in je droge haarpunten. Arganolie is hydraterend en gaat droog haar tegen.

Was je haren niet te vaak

Beter te weinig dan te vaak, dat gaat op voor het wassen van je haar. Dit zal misschien even wennen zijn, maar je zult merken dat je na een tijdje steeds minder de neiging krijgt de shampoofles te pakken. Het teveel wassen van je haar kan eraan bijdragen dat de gezonde natuurlijke oliën verwijderd worden, wat statisch en breekbaar haar als gevolg heeft. Maximaal drie keer per week is voldoende, zo krijgt je haar rust.

kapsels-voor-de-winter-die-je-uit-zou-moeten-proberen

Droogshampoo tegen vet haar

Vind je het lastig je haar minder vaak te wassen? Droogshampoo zou weleens de oplossing kunnen zijn. Een droogshampoo laat je haar er niet alleen fris uitzien; het zorgt ook voor meer volume. En dat komt zeker in de winter van pas.

Kies je shampoo op basis van je hoofdhuid uit

Het is belangrijk dat je shampoo op basis van je hoofdhuid uitkiest– niet op haartype. Zeep je hoofdhuid in, waarbij je de haarpunten overslaat. Wanneer je de shampoo eruit wast, worden de punten vanzelf schoon, zonder dat deze overmatig worden blootgesteld aan shampoo. Was daarnaast je haren altijd twee keer achter elkaar. De eerste shampoobeurt zorgt ervoor dat de gifstoffen uit het haar verdwijnen en de tweede shampoobeurt reinigt het haar volledig.

Was je haren met koud water na

Tot slot dé tip voor een glanzende coupe. Spoel je haar na je conditioner of arganoliemasker na met koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben zich, wat een glanzend effect geeft. Nog twee pluspunten: je wordt er gelijk wakker van en koud water zorgt voor een betere doorbloeding.

Merk jij dat je haar verandert wanneer het kouder wordt? Hoe verzorg je het? Wij zijn benieuwd, deel het met ons!